trigerBIGZPesma „Opasne igre” je novi singl grupe Trigger, koja već neko vreme objavljuje neobične obrade novotalasnih muzičkih sastava sa područja bivše Jugoslavije. Ovom obradom Trigger završavaju svoj muzički projekat „Ex”, konceptualni album koji je objavljivan u delovima tokom prethodne dve godine. 

 

 Kao i prva dva dela albuma i ovaj će biti besplatno dostupan sa stranice benda www.triggerband.net. „Opasne igre” je obrada pesme grupe Beograd, pionira elektronskog zvuka na ovim prostorima, a u originalu je objavljena na njihovom albumu „Remek depo” 1983. godine, nakon koga se bend razišao. Dejan Stanisavljević, originalni član i lider sastava Beograd, nakon što je održao povratnički koncert u Beogradu i potsetio publiku na njegova stara i nova dela, planira da uradi remiks ove obrade koju sada objavljuje Trigger u njegovom maniru - http://soundcloud.com/rastadroid.


Kao i u slučaju prethodnih obrada, Trigger novotalasnim muzičkim rešenjima dodaju svoje teškometalno pakovanje i karakterističnu vokalnu interpretaciju Milene Branković, frontmena benda. Ovim singlom sastav završava seriju obrada i najavljuje novi autorski materijal krajem godine!

Trigger su za svoj album prvenac „Ljubav” dobili izuzetno povoljne kritike i više muzičkih nagrada. Kada se radi o drugom albumu „Ex”, „Ena” grupe Haustor i „Kurvini sinovi” Azre su u verziji Trigger-a izazvali posebno pozitivne reakcije: „Kurvini sinovi” su uvršteni na Diskomer listu radio stanice „Studio B”, a obe pesme su izabrane za hit nedelje stanice „Radio 202” glasovima slušalaca.

Pesmu „Opasne igre” je moguće preslušati na YouTube kanalu grupe Trigger OVDE  

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..