natali_07Najavljivani CD i DVD Natali Dizdar „ZKM Live“ sa snimkom koncerta koji je Natali održala krajem prošle godine u Zagrebačkom Kazalištu Mladih pojavio se u prodaji u Jugotonu. Ovo je Natalin treći album, u izdanju matične kuće Agapa, a u distribuciji Croatie Records.

Dva samostalna koncerta iste večeri u prepunom pozorištu, i  vrhunski muzičari ispred kojih je Natali  briljirala odličan su materijal koji vredi trajno zabeležiti. „Kada sam prvi put stala na tu pozornicu pojavila se i suzica. Zbog svega što smo radili oko ta dva koncerta osjećala sam ogroman pritisak“, rekla je Natali u emisiji na hrvatskom Narodnom radiju.

Uz pratnju vrhunskih muzičara (gitare: Ante Gelo / Vladimir Mirčeta, bubnjevi: Kruno Levačić / Ivan Levačić, klavijature: Zvjezdan Ružić, bas gitara/kontrabas: Zvonimir Šestak, truba: Antonio Geček i trombon: Miron Hauser) Natali je otpevala odabrane hitove sa svoja dva studijska albuma, ali je isto tako  oduševila i izvođenjem pesama svetskih imena kao što je Rej Čarls, obradama pesama Haustora, grupe Indexi i velikog hita Olivera Mandića 'Osloni se na mene' koja je ujedno i najavni singl novog albuma, zatim i pesmama novijeg vremena kao što su 'Sami' grupe Letu štuke ili 'Pelin i med' Dina Dvornika.

Iznenađenje večeri bio je Darko Rundek sa kojim je Natali otpevala pesmu 'Mjesecu je dosadno' koju je Rundek napisao za njen drugi studijski album, ali u sasvim novom aranžmanu u kojem su oboje isijavali fantastičnu energiju i preneli je na odlično raspoloženu publiku kultnog prostora ZKM-a.

DVD je snimljen pod rediteljskom palicom Andreja Korovljeva, koji je do sada sarađivao na mnogim Natalinim spotovima (Zamijenit ću te gorim (ciji je autor Arsen Dedić), Stranac, Stop), i savršeno upotpunjava estetiku ove zanimljive priče.

Osim što je objavila ovaj live album Natali priprema i svoj studijski album. Neke pesme je sama pisala, a mlade autore je pozvala da joj pošalju tekstove na njenu facebook stranicu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..