U Beogradskom klubu Underworld, ispod čuvenog Vukovog spomenika, ovog četvrtka (25. oktobar), održaće se Rok veče autorskih bendova. Prisutni će biti u mogućnosti da čuju dva odlična mlada benda: The Petting Blues iz Novog Sada i Za Dž iz Čačka.



The Petting Blues Band

Bend je nastao sredinom 2008. godine u Novom Sadu, a njegovi osnivači su mladi i izuzetno talentovani muzičari: Milovan Đuđić, poznat pod nadimkom "Jimi" i Dejan Zec. The Petting Blues Band je osnovan sa željom da sa svojim svirkama promoviše žanr muzike koji i nije toliko popularan među mladima na ovim prostorima, i u nadi da će uspeti da doprinesu vraćanju bluza na domaću scenu.

Nakon nekoliko promena članova, bend se prvi put javno pojavljuje početkom 2009. godine, svirajući bluz hitove i standarde. Od tada kreće sa intezivnijim svirkama po klubovima, festivalima, pub-ovima širom Vojvodine sa istim repertoarom, da bi sredinom 2012 .godine postao trio sastav, te na nekoliko svirki nastupao kao "Tribute to Jimi Hendrix". Na svoj repertoar dodatno ubacuju bluz i jaz standarde i paralelno sa tim, intezivnije kreću sa autorskim radom.

Muzika koju The Petting Blues Bend svira ima najviše elemenata bluz roka. Danas bend sačinjava četvorka: Aljoša Molnar - vokal, Dejan Zec Zeka - bass gitara, Nikola Vučetić - bubnjevi, vokal i Milovan Đuđić Jimi - gitara, vokal.

The Petting Blues Band je delio binu sa mnogim poznatim muzičarima i bendovima, kao što su: Pera Joe, Texas Flood, Blues Trio, Blaža i Kljunovi, Sale Sedlar, Last Station Band, Šinobusi i mnogi drugi.


Za Dž
Rock and roll bend iz Čačka, osnovan 2008. godine. Prvobitnu postavu su činili Janko Ćirković, Milenko Belić, Lazar Stefanović i Lazar Grbović. Posvećujući se vrlo aktivno svirkama u tom periodu i sa nekoliko demo snimaka, osvojili su prvo mesto na Čačanskoj gitarijadi 2009. godine, kao bend sa najviše glasova publike. Od septembra 2010. bubnjarske palice su u rukama Stefana Ćustovića. Bend se sve više okreće autorskom radu, snimanju pesama i nastupima na festivalima.

Ono što ih je posebno izdvojilo su: nastup na Live for Sound Festivalu u Mokrinu, nastup na 50 godina rokenrola u Čačku, i mnogobrojni nastupi kao predgrupa ChBS-u i Six Pack-u. U maju 2011. završili su rad na snimanju njihove tri autorske pesme, a u avgustu, bend je osvojio prvo mesto na Gitarijadi u svom rodnom gradu, i tako potvrđuje svoj kvalitet.

Bend Za Dž svirao je kao predgrupa velikim bendovima: Six Pack, ChBS, Goribor, Atheist Rap, Kanda Kodža i Nebojša i mnogim drugim.
I danas je posvećen autorskim pesmama, polako se pripremajući za snimanje novog albuma. Leto su proveli radno na Arsenal festu, Vodova festu, Gitarijadi u Čačku, festivalu PRiČA.

Sadašnju postavu benda Za DŽ čine: Janko Ćirković (gitara, vokal), Milenko Belić (gitara, prateći vokal), Lazar Stefanović (bas gitara, prateći vokal) i Stefan Ćustović (bubnjevi).








 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..