2cellos_feat.stevevaiStiv Vaj koji će nastupiti 30. oktobra u Kombank Areni i 2Cellos koji će održati koncert 28. decembra u Sava centru, snimili su zajednički video za obradu pesme „Highway 2 Hell“. Ovo je prvi singl sa najnovijeg albuma mladih violončelista Stjepana Hausera i Luke Šulića „IN2ITION“ koji će biti objavljen u januaru 2013. godine.

”Bilo je jako uzbudljivo sarađivati sa Stivom koji je tako fenomenalan muzičar. Hteli smo da pokažemo da čelo može zvučati podjednako žestoko kao i gitara!” – izjavio je Luka povodom ove saradnje. “ “Fanovi su ovu obradu već imali prilike da čuju na našim koncertima i dopada im se, tako da smo je  želeli  na novom albumu ali obogaćenu solažama gitarskog virtuoza Stiva Vaja”, priča Stjepan.

Pored Stiva, na drugom po redu albumu 2Cellos gostovala su zaista impresivna imena. Sa Eltonom Džonom koji je ujedno i jedan od glavnih “krivaca” vrtoglavog svetskog uspeha 2Cellos, obradili su pesmu Flitvuda Meka (Fleetwood Mac) “Oh, Well”.


“Elton je predložio da uradimo obradu pesme “Oh, Well”, zato što je smatrao da je ona kao komponovana za čelo. Rekli smo  da ćemo je uraditi, samo ako je on bude otpevao, i Elton je pristao!”, dodaje Stjepan.


“Oni su neverovatni.” – izjavio je Elton za Luku i Stjepana. “Nikada nisam video violončeliste koji tako sviraju. Odmah sam rekao – moram ih imati uz sebe i javio mojim menadžerima da ih pronađu. Sada, kod drugog albuma, angažovao sam im i producenta svetskog renomea Boba Ezrina.” – dodao je Elton ne krijući oduševljenje zbog saradnje sa 2Cellos.

Pored Eltona i Stiva Vaja, na “IN2ITION” su gostovali i superstar na klaviru Lang Lang, italijanski pevač Cukero (Zucchero), zvezda serije “Glee” Naya Rivera i mlada pop pevačica Skaj Fereira (Sky Ferreira). Dvojac je odabrao naziv zbog snažne intuicije i hemije  između njih dvojice. Uz to, ovo im je drugi album i  brojka 2 se savršeno uklopila  u naziv albuma kao I u naziv najavnog singla “Highway 2 Hell”.

Album je sniman u Zagrebu, Rimu, Nashvilleu, Las Vegasu i Los Angelesu, a Stjepan i Luka su odabrali da na svojim čelima odsviraju pesme slavnih izvođača: Fleetwood Mac (“Oh, Well” feat. Elton John), The Prodigy (“Voodoo People”), Coldplay (“Clocks” feat. Lang Lang), Rihanna (“We Found Love”), AC/DC (“Highway To Hell” feat. Steve Vai), Muse (“Supermassive Black Hole” feat. Naya Rivera), Cher and Nancy Sinatra (“Bang Bang” feat. Sky Ferreira), The Police (“Every Breath You Take”,  Elton John(“Candle In The Wind”)…

Novi album je producirao legendarni Bob Ezrin koga su tokom karijere angažovale i muzičke legende:  Pink Floyd, Kiss,  Peter Gabriel, Alice Cooper.

Na linku ispod možete pogledati kako je izgledalo snimanje najnovijeg albuma: OVDE

Podsećamo vas da će zahvaljujući Areni, naša publika uskoro moći da vidi Stiva Vaja na koncertu 30. oktobra u Kombank Areni a zatim i 2Cellos u Sava centru, 28. decembra.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..