CubismoBitefArtCafe nastavlja da oduševljava svoju publiku ali moramo priznati i širu javnost izborom programa kako letnje (Rundek / Massimo / Jinx / MVP) tako sada i zimske sezone.


Ovaj put 19.oktobra u 22h na bini BitefArtCafe-a nastupiće sastav CUBISMO na oduševljenje svih onih koji vole muziku zasnovanu na afro-kubanskim ritmovima, salsi i latin jazzu. U muzici koju izvodi Cubismo osjećaju se uticaji jazza, hip-hopa, funka i rocka tako da se može reći da je bend uspeo da stvori jedinstven i prepoznatljiv stil. Možda razlog kvalitetnog zvuka leži i u tome što članovi sastava dolaze iz nekoliko zemalja: Kube, Hrvatske, Ekvadora i Slovenije ali svakako CUBISMO je najznačajniji sastav koji svira takvu vrste muzike u ovom dijelu Evrope.


Bend je dosada izdao osam CD-a, od kojih je većina i u svetskoj distribuciji. U svojoj karijeri Cubismo je sarađivao s mnogim ovdašnjim, ali i svetskim muzičkim zvezdama.  CD "Motivo Cubano" snimljen je na Kubi s članovima legendarnog Buena Vista Social Cluba, a na CD-u "Viva la Habana" gostovala je Yolanda Duke, koja je u to vrieme bila pevačica orkestra Tita Puentea. Pored tpga dugo i plodno sarađuju i s Nelsonom Hernandezom, jednim od najboljih aranžera i producenata salse u SAD-u.


Najjača strana Cubisma ipak su koncerti i živi nastupi, tokom kojih publiku redovno obuzmu neverovatnom količinom pozitivne energije kojom zrače s pozornice. Upravo zato ovaj nastup u intimnom prostoru BitefArtCafe-a nikako ne treba propustiti pa požurite jer će mnogi ostati bez karte zbog ograničenog broja karata.


Sastav je osnovan 1995. godine, a ime je dobio po pesmii "Cu-bi cu-bop" jazz trubača Dizzyja Gillespieja, koji je među prvima baš u toj pesmi spojio afro-kubanske sa jazz ritmovima te ritmovima drugih muzičkih smerova.


Ovo nije sve za ovu sezonu iz BitefArtCafe-a nam najavljuju još mnogo toga a već 23. novembra na sceni kluba naći če se i već neko vreme izuzetno popularna soul diva pevačica Natali Dizdar sa svojim bendom koja će tom prilikom i promovisati svoj novi CD.


Cena karte u pretprodaji je 1000rsd a na samo veče koncerta 1200rsd

Najkvalitetnije svirke

u službi dobrog provoda!

Znate gde je dobro!

Mi smo Vaš

BitefArtCafe

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..