osvezenje_fest_2012Peti međunarodni Osveženje fest biće održan 21. jula u Pirotu na Tvrđavi. Festival organizuje Udruženje Osveženje pod pokroviteljstvom Opštine Pirot, a donator ovogodišnjeg festa je Švajcarski kulturni program.


Nastupaju:
Ritam Nereda (Novi Sad)
Odd crew (Sofija)
Black Joker (Pirot)
BGZ (Sofija)
after party: Paha Selecta & Stevo Dubic (Pirot)

Novosadski Ritam Nereda najzvučnije je ime Osveženje festivala. Zanimljivo je da Ritam Nereda prvi put svira u Pirotu iako iza sebe imaju više od dve decenije postojanja. Eto prilike da se i pirotska Tvrđava zatrese od novosadske četvorke. Deset albuma i mnogo hitova, Ritam Nereda doneće pravo osveženje ovom festivalu.

Odd crew je bend nastao u Sofiji 1998. godine. Do sada su izdali pet albuma, a trenutno rade na šestom. Nastupali su na raznim festivalima u Mađarskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj... Bend broji četiri člana: Vassil Raykov (vokal), Vassil Parvanovski (gitara), Martin Stoyanov (bas gitara i prateći vokal), Boyan ”Bonzy” Georgiev (bubnjevi).

Black Joker je bend koji je osnovan u septembru 2009. godine. Iz Pirota su tako da domaćoj publici nisu strani. Prvi autorski materijal snimili su tek prošle godine, ali je singl „Black Joker“ skrenuo pažnju javnosti na njih. Članovi ovog benda su: Miodrag Miki Božić (vokal, gitara), Vukota Vuki Ilić (gitara), Vladimir Kostić Darkness (bas gitara, prateći vokal), Jovan Jovča Stefanović (bubnjevi).

BGZ, kao i Odd crew dolaze iz Bugarske, iz Sofije. Nastali su 2004. godine. Njihova muzika se može nazvati mešavinom reggae, ska i funk-a i hip hopa.

Peti po redu Osveženje fest održaće se 21. jula na pirotskoj Tvrđavi. Početak je zakazan za 20h, a cena ulaznice je 250 dinara.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..