Katarina-Andjelkovic-fotoMlada pijanistkinja, dobitnica nagrade za najtalentovanijeg studenta studijskog programa klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, KATARINA ANĐELKOVIĆ, nastupiće u Centru lepih umetnosti Guarnerius u sredu, 27. juna 2012. godine (20 časova), u okviru ciklusa koncerata najboljih studenata FMU-a.

Katarina je na specijalističkim studijama ovog fakulteta, a već godinama sa uspehom učestvuje na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Od brojnih osvojenih nagrada, izdvajamo prvo mesto na Međunarodnom muzičkom konkursu u Strezi (Italija) i na XI EPTA pijanističkom konkursu.

Ulaz na koncert u Guarneriusu je slobodan.

Program: Scarlatti, Beethoven, Poulenc

KATARINA ANĐELKOVIĆ je rođena 1990. godine u Beogradu, gde je završila srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ u klasi prof. Olivere Prijić. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu završila je 2010. godine, u klasi prof. Nenada Radića, a student je specijalističkih studija na FMU, u istoj klasi.

Fakultet muzičke umetnosti joj je za akademsku 2009/2010. godinu, dodelio nagradu iz fonda „Olga Mihailović“ za najtalentovanijeg studenta studijskog programa klavira.

Sa uspehom je učestvovala na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima na kojima je osvojila veliki broj nagrada.

Održala je veliki broj solističkih resitala, a od 2009. godine angažovana je u muzičkoj školi “Josip Slavenski“ kao klavirski saradnik.

Ciklus koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“, koji je aprila ove godine pokrenut sa idejom da najbolji studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu dobiju priliku da se kroz solističke koncerte predstave javnosti, će u sezoni 2011/12. zatvoriti jedan od najboljih i najnagrađivanijih mladih violinista DRAGAN SREDOJEVIĆ, koji će u subotu, 30. juna u Guarneriusu prirediti koncert za dve violine, zajedno sa cenjenim mladim  italijanskim violinistom LORENCOM MACAMUTOM.


Organizatori ciklusa: Fakultet muzičke umetnosti Beograd i CLU Guarnerius







<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..