5Nakon uzastopnih punjenja velikih klupskih dvorana, županjski rockeri Opća Opasnost krenuli su u osvajanje velikih dvorana svojim zagrebačkim koncertom u Domu sportova održanom proteklog vikenda. Dvoipolsatni rock spektakl (u koji je publiku uvela pregrupa Gabula) zadovoljio je i ovog puta, bez sumnje sve ukuse.

Eksplozivna i dinamična svirka  bila je upotpunjena starijim, dobro znanim te novim hitovima grupe. Pozitivna energija koju je bend s pozornice prenosio na publiku poticala je navale oduševljenja i pjevanje iz sveg glasa. Uz vješto mijenjanje dinamike svirke dečki su publiku držali napetom do samoga kraja.

Svakim svojim nastupom Opća Opasnost se potvrđuje kao jedan od najzanimljivijih bendova za pogledati uživo, i uopće kao jedan od najboljih glazbenih sastava koje Hrvatska ima. U vremenu u kojem mlade obuzima estrada sumnjive glazbene vrijednosti nije im teško biti 'institucija' koja uči urbanoj, rock glazbi i zavidnom izvođačkom umijeću.

Koncert se održao povodom međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama pod pokroviteljstvom Ureda Vlade RH za suzbijanje zlouporaba droga i uz podršku MUP-a. Slogan tog projekta je “Ovisan nisi Slobodan, vrati se na svjetlo” inspiriranim nazivom posljednjeg albuma i pjesme Opće Opasnosti “Vrati se na svjetlo” u kojoj pjesmi Opća Opasnost govori o štetnosti uzimanja droga. Podsjećamo, u sklopu ovog projekta je i humanitarni dio povezan sa Zajednicom “Cenacolo”, u kojem sva sredstava prikupljena pozivom na telefonski broj na kojem se može poslušati pjesma “Vrati se na svjetlo”, idu toj zajednici. Opću Opasnost u sklopu tog projekta očekuju nastupi po ostalim gradovima Hrvatske. Kako je bilo na koncertu možete provjeriti u današnjoj emisiji 'Ružiona' na HTV-u 2 te u 'In magazinu' na Novoj TV u 17:25h kao i na CMC televiziji.


Neki od osvrta na koncert u Domu sportova:

..Ne znam jeste li gledali dodjelu Porina na TV, ali ako jeste, ono što ste čuli na TV nije bilo ništa naspram onog kako je to zvučalo u dvorani Zamet. Mislim da je 90% dvorane (ne dvorane nego posjetitelja dakako) bilo naježeno tijekom cijele "Pobjego' sam" (a da pjesma mnogima uopće nije nešto interesantna). Sva sreća pa Pero nije nikamo pobjegao nego zahvaljujući njemu i još "nekim tamo momcima" iz Županje koji čine Opću Opasnost imamo najbliže nečemu što bi se nazvalo hrvatski Bruce Springsteen i The E-Street Band, ako ćemo po live izvedbi, srcu i duši.
(Anastazija Vržina, www.soundguardian.com)

Sjajnim singlovima "Uzalud sunce sja"," Nisam rođen pod sretnim zvijezdama","Virtualni novi svijet" kojima su najavili novi album te aktualnim singlom i spotom "Pobjeg'o sam" pokazali u da su u punoj formi i spremni ponuditi još puno nezaboravnih rock užitaka.
(Inga Čužić, mojzagreb.info)

Dom sportova sinoć se tresao puna dva sata u rock ritmu uz grupu Opća opasnost i njihovih 2000 fanova, koji su svaku pjesmu pjevali od početka do kraja.  Moglo bi se reći da je ovo jedan od boljih domaćih rock koncerata sa humanitarnim preznakom...
(www.novaarena.net)

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..