Miljana-Ivankovic-fotoU subotu, 16. juna 2012. godine, sa početkom u 20 časova, Guarnerius će ugostiti mladu beogradsku pijanistkinju MILJANU IVANKOVIĆ,  višestruko nagrađivanu na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Kao dobitnica nagrade iz fonda „Jelena Pavlović“, za najboljeg diplomca na odseku  za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Miljana je učesnica ciklusa „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“, koji predstavlja najbolje studenate ovog fakulteta.

Posle velikog broja nastupa na koncertnim podijumima širom Srbije, Miljana će se premijerno predstaviti publici Guarneriusa sa programom sastavljenim od kompozicija Debisija, Ravela i Skrjabina, dok će Šumanovu Sonatu za violinu i klavir,  Miljana izvesti sa violinistkinjom Milenom NEDELJKOVIĆ.

Ulaz je slobodan.

MILJANA IVANKOVIĆ je rođena 1987. godine u Beogradu. Diplomirala je i završila specijalističke studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Dejana Stošića.
Učestvovala je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je osvojila brojne nagrade, a izdvajamo one sa međunarodnog takmičenja “Nikolaj Rubinštajn” u Parizu, međunarodnog takmičenja “Gradus ad Parnassum” u Kragujevcu i pijanističkog konkursa EPTA 2003. Nastupala je u brojnim koncertnim salama u Beogradu i širom zemlje, a usavršavala se na majstorskim kursevima kod prof. Arba Valdme i Ronana O’Hore.

Ciklus koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ je aprila ove godine pokrenut sa idejom da studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koji su na svojim katedrama izabrani za najbolje, kroz solističke koncerte u Guarneriusu dobiju, danas tako retku priliku da se predstave javnosti.

Sledeći mladi umetnik koji je učesnik ciklusa, je pijanista STANKO SIMIĆ koji će 20. juna u Guarneriusu prirediti veče posvećeno kompozitoru Aleksandru Skrjabinu.

Organizatori ciklusa: Fakultet muzičke umetnosti Beograd i CLU Guarnerius


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..