! Svetski priznati i naš najveći specijalista za baroknu muziku, Predrag Gosta, ponovo je u Beogradu, gde nastupa na VII FESTIVALU RANE MUZIKE. On će nastupiti na nekoliko koncerata sa svojim baroknim orkestrom “Nju Triniti Barok” (“New Trinity Baroque”) i to 15 i 17. juna u 20 časova.

! Predrag Gosta se školovao u Velikoj Britaniji, Americi i Rusiji, i važi za jednog od najvećih specijalista za ranu muziku u svetu. Od strane kritičara opisan je kao “umetnik dinamičnog temperamenta i besprekornog izraza” (RTS Beograd, 1. program) a nastupa aktivno i kao dirigent i čembalista, sa najvećim orkestrima na svetu – kao što su Londonski simfonijski orkestar, Ruski nacionalni orkestar, Simfonijski orkestar ruske kapele “Glinka” u Sankt-Petersburgu i drugi.

! U petak, 15. juna u istom prostoru u 20 časova, “Nju Trinity Barok” će nam se ponovo predstaviti sa programom violinskih koncerata Johana Sebastijana Baha i Telemanovim koncertom u A-duru iz kolekcije “Tafelmusik”, a u nedelju, 17. juna, takodje u 20 časova, na završnom koncertu Festivala rane muzike gosti će, pored Predraga Goste i “Nju Triniti Baroka” biti i jedna od naših najvećih baroknih meco-sopranistica, Marijana Mijanović, kao i kontratenor Predrag Djoković i lautista Darko Karajić. Na programu su arije iz Hendlovih opera, koncerti Vivaldija, končerta grosa Korelija, Mufata i Helendala, muzika Pahelbela, Baha i Lilija.

! Za kompletan program festivala posetite www.festivalranemuzike.com
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..