Gilles-Peterson-71Gilles je po deseti put u Beogradu! Ovaj fenomen nije lako objašnjiv, ali jasno je da se od prvog susreta 2002 radilo o ljubavi na prvi pogled! Od kad je na radiju B92 krenula njegova emisija "Worldwide" stekao je bazu fanova koja je opstajala i širila se tokom godina, a koju nijedan drugi disk džokej nije stvorio kod nas.

Neprekinuti niz od devet nastupa utemeljio je Gillesa kao konstantu u klupskoj kulturi Beograda, a njegovi nastupi su postali hodočašće za sve zaljubljene u vrhunski stil: u muzici, odevanju i novoj koncepciji zabave, sa ljudskim likom.


Gilles Peterson je jedinstvena pojava u clubbingu i umetnička ličnost koja vas uvek iznenađuje: mada je sjajan kao disk džokej i zabavljač starog kova (sa čuvenim najavama i odjavama pesama između blokova), ovaj legendarni londonski DJ je mnogo više od toga – puštajući jedinstveni miks house-jazz-latino-soul-funk tema, on se postaje i ostaje vaš pouzdani vodič, koji vam uvek iznova otkriva šta sve može biti dobra muzika - kroz nastupe, kroz autorsku radijsku emisiju (odnedavno na BBC 6), te kao izdavač, kroz svoju etiketu Brownswood.


Gilles je potpuno jedinstven!
Respekt koji Gilles Peterson ima širom sveta vidi se i po činjenici da postoji globalno umetničko bratstvo od Vašingtona (Thievery Corporation), preko Berlina (Jazzanova), Beča (Kruder i Dorfmeister), Helsinkija (Nu Spirit Helsinki), do Tokija (UFO i Toshio Matsuura), sa istim umetničkim pogledom na muziku, a kog upravo Gilles Peterson objedinjava. Poštovaoci naravno postoje širom Srbije i Beograda – kao što je već svima jasno, Gillesov prolećni beogradski nastup već je deo njegove lične tradicije i mitologije, i u njoj treba učestvovati!


Podrška: 22 - 24 DJ Grasshoper, 00 - 01.30 DJ Brka


Pretprodaja karata: Gigstix

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..