U petak 11. maja od 20 časova, u Centru za kulturu Božidarac u okviru festivala Vračar Rocks! nastupiće bendovi Lude Krawe, Neozbiljni Pesimisti i Proces a Brkovi 12. maja u 21h. Više informacija o festivalu Vračar Rocks! i narednim događajima možete pronaći na www.facebook.com/vracar.rocks


Lude Krawe su nastale 1996. godine u Bačkom Petrovcu. U karijeri su objavili pet albuma i odsvirali više stotina koncerata po Srbiji i regionu. Poslednji EP “Reinkarnacija” pojavio se krajem prošle godine na online etiketi Nocturne magazine i dostupan je za slobodno preuzimanje. Promotivna turneja krenula je početkom ovog proleća i u svirci Ludih Krawa već su uživali fanovi u rodnom Bačkom Petrovcu, Zagrebu, Novom Sadu, Osijeku, Zemunu, Požarevcu, Pančevu…

Neozbiljni Pesimisti iz Sombora su otkrili sosptveni muzički pravac i krstili ga kao “anti global etno punk”. Veliki su borci protiv globalizma, a naziv Neozbiljni Pesimisti je zapravo opis muzike koju stvaraju. Tekstovi su uglavnom mračni i gorki, upakovani u vesele i lake note koje su prihvatljive širim narodnim masama. Nastupali su i na brojnim samostalnim koncertima i znacajnim festivalima (Exit, Dani Piva Zrenjanin, Kulpin Fest, Festival prijateljstva Gorazde, Ritam Evrope Novi Sad), a album prvenac ''Neka bude što biti ne može'' objavili su 2010.godine za novosadski SKC. Bend je već pripremio pesme za svoj novi album i očekuje se da će on izaći tokom ove godine.

Proces je ska/reggae/punk band iz Niša koji je nastao 1995 godine. Iza sebe ima dva studijska albuma, mnogo koncerata, nastupa i nekoliko spotova. Prvi album “Dušanova ulica” objavili su za Lithium records iz Skoplja 2003 godine. Drugi album “MySka Pesma” pojavio se 2009 godine. Svoju muziku promovisali su na brojnim samostalnim i festivalskim nastupima po Srbiji i regionu. Za ovu godinu najavljuju veću posvećenost studijskom radu i aktivnijoj medijskoj kampanji, novim spotovima i pojavljivanju na televizijskim stanicama.

Početak dešavanja je zakazan za 20 časova a ulaznice po ceni od 300 dinara će moći da se kupe na dan koncerta, na ulazu Centra za kulturu Božidarac.




U Božidarcu, u subotu 12. Maja od 21 čas održaće se koncert zagrebačkog benda Brkovi.

Brkovi će na ovom koncertu promovisati svoj novi album Balkanski Esperanto koji je objavljen tokom prošlog meseca i koje dostupan za free download na sajtu www.brkovi.com .

Ulaznice se u pretprodaji po ceni od 400 dinara mogu nabaviti u Felix Music Shop-u u TC Sremska i Pinball Wizard Records-u u TC Eurocentar. Na dan koncerta, na ulazu Božidarca, ulaznice će koštati 500 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..