Mlad-Covek-MRAVI-HD-1080p-1Bend Mravi nastao je devedesetih godina u jednom beogradskom predgrađu. Proistekao je iz komšijskih druženja i dokolice. U tom trenutku niko od članova benda nije bio muzičar, ali kako su alternative za očuvanje zdravog razuma u jednom razorenom društvu bile veoma skučene, pozajmljivanje električnih gitara od prijatelja se pokazalo kao dobar početak za usmeravanje viška energije.

Mravi su naučili da sviraju uz stvaranje sopstvene muzike, uspešno izbegaši klasične uštogljene forme posustalog rokenrola.

Svojim koncertnim aktivnostima u tom periodu, kao i izdavanjem albuma “Na travi” za izdavačku kuću Metropolis Rekords 1998. godine, Mravi zauzimaju status kultnog benda.Odmah po objavljivanju albuma, usled više sile bend prestaje sa aktivnim radom. Spletom čudnih okolnosti, bend nikada nije iznedrio video izdanje za singl „Disanje ?“, iako je materijal za spot bio snimljen.

Posle 13 baksuznih godina tokom kojih je bend bio skoro potpuno mrtav (jedine aktivnosti su bili koncerti u Banjaluci, Sarajevu i Beogradu – ukupno 4, i snimanje singla „O odelima“, emitovan na lokalnim radio stanicama) bend Mravi ima priliku da objavi svoj prvi zvanični video za novonastalu numeru „Mlad čovek“.

Pesma „Mlad čovek“ snimljena je u studiju Underground u Beogradu.
Producent  pesme, kao i celog predstojećeg albuma, je Marko Jovanović.
Reditelj i montažer spota je Staša Tomić, direktor fotografije Bojana Andrić, a kolor korekciju i post produkciju uradio je Djordje Družetić. Za fenomenalnu atmosferu, scenografiju i kostime pobrinula se firma Skills Division iz Beograda.

Bend je trenutno veoma aktivan. U toku je usnimavanje novog albuma, kao i priprema novih video izdanja. Album se usnimava uživo, a sama muzika se interpretira po staromodnom principu, bubanj, gitare, pojačala i mikrofoni, analogne pedale i žestoka energija. Digitalna pomagala trenutno skupljaju prašinu, tako da u produkcionom smislu, autentičnost zvuka proizilazi iz samog načina muziciranja.

Članovi benda su Miloš Delić – bubanj, Aleksandar Dervišević – Bas, Saša Ivanović – vokal, Nebojša Anđelković – gitara.

Najnoviji singl benda Mravi, za pesmu „Okovani“, snimljen je takodje u studiju Umderground u produkciji Marka Jovanovića. Uskoro se očekuje i  video za ovu pesmu.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..