Dirt28Uživajte u jaZZ(m)ovanju u AKADEMIJI 28

DIRTY MIND JAZZ QUINTET – KLUB “Akademija 28”, u petak 23. marta od 22h
Grupa je nastala sa željom da okupi obrazovane muzičare koji žive u Beogradu, a žele da sviraju džez muziku. Repertoar zasnivavaju na sving džez standardima, kao i na nekim od najzahtevnijih instrumentala fusion i modern jazz-a (Herbie Hancock, Path Metheny, Miles Davis). Takođe, sviraju i svoju autorsku muziku.
Članovi grupe su: Milana Popović – vokal, Srđan Mijalković – saksofon, Igor Mišković – gitara, Nebojša Obradović – bubnjevi,  Milan Đokić – bas gitara.

JAZZWA QUINTET po prvi put u Beogradu  - u KLUBU “Akademija28”, u subotu 24. marta, od 22h!
U pitanju je fenomenalan mladi džez sastav iz Novog Sada sastavljen od mladih i perspektivnih muzičara, ponikao pod okriljem Big benda džez omladine Novog Sada.
U okviru Džezva kvinteta nastupaju pevačica Ivan Radun, kontrabasista Fedor Ruškuc, saksofonista Bojan Cvetinov, gitarista Boris Hložan i bubnjar Toni Bodonji, a povremeno i još poneki instrumentalista, koji zajednički deluju u novosadskom Omladinskom big bendu, a njihova pasionirana ljubav prema džezu i muziciranju u manjim sastavima našla je izraz upravo u ovom sastavu orijentisanog ka savremenom, komunikativnom i dinamičnom mejnstrim džezu.
Članovi ovog sastava imaju iza sebe značajna iskustva rada u različitim bendovima i zapažene nastupe na koncertima i festivalima u gradovima Vojvodine, i u inostranstvu: u Nemačkoj, Češkoj, Hrvatskoj...
Najvažnije je da je ovaj bend svojom muzikom doneo značajno osveženje novosadske džez scene.

Ulaz na koncerte je slobodan.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..