poster250Kultni portlandski alt-country sastav Richmond Fontaine predvođen gitarom i glasom Willyja Vlautina nastupiće u beogradskom Gun Clubu u petak 23. marta, a njihovi domaćini na koncertu biće Rebel Star.
Beskrajni putevi, pustinja, jeftine motelske sobe i usamljeni ljudi koji u njima odsedaju su krajolik i protagonisti pesama Richmonda Fontainea.
Vlautin, koji je pevač, gitarista, tekstopisac i romanopisac, odrastao je uz muziku Husker Du, The Replacements, The Blasters... čiju je energiju i pankerski stav znalački spojio sa svojim urođenim talentom za melodiju i na sve to dodao svoje iskrene "karverovske" priče o životu američkog severozapada. Za ovu turneju Richmond Fontaine nastupaju kao duo, Willyja će na drugoj gitari pratiti Dan Eccles. Richmond Fontaine dolaze u Gun Club u petak 23. marta da predstavi pesme koje su nastale tokom skoro dve decenije karijere benda i posebno svoj prošlogodišnji, deseti studijski album, "The High Country". Ovaj album je prvi koji je ušao na britansku listu 200 najprodavanijih albuma, a i ovoga puta dobio je hvalospeve od kritike.
Willy Vlautin je i autor tri romana za koje je dobio brojne književne nagrade - "The Motel Life", "Northline" i "Lean on Pete", a upravo je u toku postprodukcija filma nastalog po prvencu - "The Motel Life“, u kojem glume Emile Hirsch, Stephen Dorff, Dakota Fanning i Kris Kristofferson.
Obavezno štivo za sve poklonike Calexico, Giant Sand, Wilco, Lambchop, Ryana Adamsa, Son Volt...
Rebel Star snimaju novu veliku ploču ili kao što je Milan Glavaški rekao nedavno "najbolji album grupe Rebel Star tek treba da snimimo". Za sve one koji ih znaju i prate, Rebel Star su praznik koji se ne propušta. Za sve druge – ovo bi mogao da bude koncert vaše buduće omiljene grupe...
Karte za Amerikana veče u Gun Clubu u pretprodaji su u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i prodavnici Pinball Wizard (TC EUROCENTAR, Makedonska 30, lok. 15) po ceni od 1000 dinara.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..