5199-metallicaULAZNICE U PRODAJI OD PETKA, 27. JANUARA
PREDGRUPA “GOJIRA”




Ulaznice za koncert benda METALLICA biće u prodaji od petka, 27. januara оd 10h po sledećim cenama:
PARTER 3300 dinara,
FAN PIT 4400 dinara,
TRIBINE SEDENJE 5500 dinara

Ulaznice mogu da se kupe na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim prodajna mesta, Gigstix, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs, www.gigstix.com

BROJ ULAZNICA BIĆE OGRANIČEN NA 25.000!
ULAZNICE ZA BEOGRADSKI KONCERT NAJJEFTINIJE SU U EVROPI!!

Kao predgrupa Metaliki na Ušću, 8. maja, nastupiće progresivni metal bend GOJIRA.

GOJIRA su nastali 1996. godine u gradu Bayonne u Francuskoj. Do 2001. godine bili su poznati pod nazivom Godzilla. Čine ga Joe Duplantier pevač i ritam gitara, bubnjar Mario Duplantier, gitara Christian Andreu i basista Jean-Michel Labadie. Od svog prvog studijskog albuma nisu menjali sastav i do sada su objavili 4 studijska, 1 uživo album, jedan singl i jedan DVD.

Zvuk GOJIRE nije jednostavno klasifikovati jer sadrži nekoliko stilova. Oni su kombinacija „technical death“, „trash“ i „progressive“ metala. Na njih su uticali metal bendovi kao što su Sepultura, Death, Morbid Angel, Meshuggah, Metallica, Pantera, Tool i Neurosis.

Njihova muzika je heavy metal sa oštrim udarcima bubnjeva, neobičnim ritmičkim obrascima i rifovima. Pesme im imaju progresivne i neuobičajene strukture sa retkom upotrebom standardnih strofa i refrena. Kroz tekstove šire zabrinutost ka prirodi.

Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu benda:
http://www.gojira-music.com/

Gojira - Vacuity [Official Video] Lyrics
http://www.youtube.com/watch?v=_Gv7fo6mefo

Podsećamo vas da će METALLICA održati koncert na UŠĆU, 8. maja u okviru turneje na kojoj slave 20 godina od objavljivanja “Black albuma”. Koncert organizuju Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd. Pored svih pesama sa “Black albuma”, Metallica će svirati i ostale pesme iz svoje dugogodišnje karijere.

Sa više od 100 miliona primeraka, Metallica je na petom mestu po ukupnom broju prodatih albuma svih vremena. Uveliko su prevazišli granice roka i metala i prodrli u glavne tokove popularne muzike.

U osamdesetim, kada su hevi metalom preovlađivale velike kose i male ideje, pojavljuje se Metallica unoseći neophodne promene u žanru. Dok im je karijera rasla, tekstovi njihovih pesama zasnivali su se na ratu, cenzuri i ostalim političkim stvarima kojima se muzika metala ranije nije bavila, a bend je izbacivao singlove koji su postale masovne himne kao što je mini horor priča “Enter Sandman”. Fanovi su se množili što je rezultiralo milionskim tiražima njihovih albuma. Džejms Hetfild, pevač i gitarista mračnog pogleda, ne samo što je postao heroj najvećeg “bratstva neshvaćenih” već i cenjen tekstopisac i bend lider.

Hetfild i Lars Ulrih došli su iz različitih svetova da bi oformili Metaliku 1981. godine. Hetfild, kome je otac držao kompaniju za prevoz a majka bila operska pevačica, odrastao je u strogom hrišćanskom domu. Ulrih je nameravao da poput svog oca, postane teniser. Jedino što je ove tinejdžere povezivalo bila je muzika Motorheada.

Metallica je osvojila brojne nagrade i priznanja u svojoj karijeri uključujući 9 Grammy, 2 American Music, 2 MTV Video Music, VH-a nagradu, ERPN Action Sports i Music Artist Contribution nagradu za 2001. godinu, preko 30 California Music nagrada, NARAS San Francisco Governor priznanje 2004., MTV: ICON 2003. i najskorije ASCAP Creative Voice za 2004. godinu.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..