kc-grad-498U KcGradu vas očekuje:





18 - 25. januar, 14 - 20h
Mape Lica - izložba Ane Radovanović

Serija crteža nastalih tokom 2011. godine pod imenom „Mape Lica“ predstavlja grafičku avanturu istraživanja ljudske vrste. Koristeći vrlo blizak ugao, projekat prikazuje putovanje kroz karaktere, pokušaj njihove analize raščlanjivanjem na elemente u potrazi za srži samog karaktera.

Rođena je 1986. godine u Aranđelovcu. Diplomira slikarstvo 2010. godine u klasi prof. Enca Ortija na rimskoj akademiji (Accademia di belle arti di Roma). Zatim upisuje studije grafičkog dizajna i ilustracije na urbinskom institutu I.S.I.A. Urbino. Član je umetničke grupe DIA-LOGOS sa kojom je izlagala širom Italije.
Izložba je otvorena do 25. januara


26. januar, 20h
Gradske rekreacije - Cirkusfera

Veče gradskih rekreacija je serijal dogadjaja koji ima za cilj da publici, na inovativan nacin, približi sportove čija zastupljenost u medijima nije dovoljna. Naime, radi se o sportovima usko vezanim za alternativnu kulturu i urbani prostor kao sto su: hacky sack, parkour, breakdance, capoeira, kung fu, freeclimbing, žongliranje...
Cirkusferа je orgаnizаcijа zа rаzvoj sаvremenog cirkusа, umetničke аnimаcije, sаvremenog i uličnog teаtrа. Okupljа posvećene mlаde umetnike koji poznаju veštinu žonglirаnjа, mаnipulаciju objektimа, аkrobаtiku, ekvilibrizаm, tehniku klovnа, glumu.
Kabare SPONTANA je sastavljen od žonglerskih, akrobatskih, muzičkih i klovnovskih tačaka. Protiv krize morala i duha borimo se spontanošću i veseljem!
Učestvuju umetnici koji su uglavnom bez stalnog angažmana, socijalnog osiguranja, stalnog prebivališta...Dođite da proslavimo slobodu duha!
Cena karte 200 RSD


27. januar, 22h
INDIE-GO! CHART 2011

Kao i svakog januara Indie-Go! priprema party na kojem će biti predstavljena godišnja lista singlova za godinu koja se upravo završila, u ovom slučaju za 2011-tu, a koju je izabrao DJ tim zajedno sa svim fanovima večeri i članovima indie DJ postava iz Puba Brod. Za omiljene bendove na listi predloga možete glasati na ovoj adresi sve do 26. Januara (http://indie-go.com/glasanje/ ), a na samoj večeri, u petak 27. januara, će biti predstavljeno prvih 30 mesta.
Ulaz 100 RSD


28. januar, 12h
Startup radionica #2: Veb radionica za startupe

U 2012. godini nastavljamo sa startap radionicama i u subotu 28. januara od 12h – 16h u KC Gradu organizujemo radionicu koja će imati za cilj da unapredi kapacitete učesnika u oblasti dizajna za Veb, sa posebnim osvrtom na dizajn za startape.


28. januar, 23h
ANDLAR (Cro) LIVE!
El Divertido! presents
ANDLAR (Cro) LIVE!
SillyHeadz (Marko Vukovic & Bokee)
Lale (Happy People)
Mandarina (Groove Inn)
ulaz 200 RSD


29. januar, 12h
Škola lifestyle bloga

Ako volite modu, fotografiju, dekoraciju, kreativno pisanje, arts&crafts, gastronomiju i još mnogo toga, a već duže vreme želite da imate svoj blog, onda je ovaj kurs prava stvar za vas: Škola lifestyle bloga, u kojoj ćemo se pričati i učiti o svemo što je potrebno za uspešan početak blogovanja. Družićemo se i sa nama dragim gošćama na kraju radionice, popularnim srpskim fashion blogerkama, a sve to u organizaciji dve izuzetne Jelene.
Škola bloga sa radom počinje 29. januara.
Upis je u toku. Čekamo vas.


Dizajn inkubator "NOVA ISKRA"
1. februar, 19h

Pozivamo na konferenciju za medije i prvo javno predstavljanje projekta NOVA ISKRA Dizajn inkubatora.
Konferencija za medije će se održati 1. februara od 19h u Kulturnom centru GRAD, Braće Krsmanović 4.

Dizajn inkubator NOVA ISKRA je nezavisna, inovativna i samoodrživa platforma za profesionalni razvoj i afirmaciju mladih industrijskih dizajnera i dizajnera nameštaja. Prostor Inkubatora NOVA ISKRA u Ulici Gavrila Principa, biće mesto susreta i kreativne razmene, međusobne podrške i zajedničkih poduhvata mladih kreativaca i predstavnika industrije. Krajnji cilj je ostvarivanje realnih i održivih veza između dizajnera i proizvođača, koje bi trebale da rezultiraju proizvodima koji će svojim dizajnom i kvalitetom izrade obogatiti domaće tržište, i biti konkurentni na globalnom nivou.

NOVA ISKRA je namenjena mladim dizajnerima koji su na početku svoje profesionalne karijere iz domena industrijskog dizajna, dizajna nameštaja, arhitekture i uređenja enterijera, grafičkog dizajna i svega onoga što može da nađe praktičnu primenu u sektoru proizvodnje.


Vjeko Sumić - izložba
4. februar, 20h

Vjeko Sumić, rođen u Splitu 1984. godine. Seli se u Zagreb 2002. godine i završava politehničku akademiju, specijalizacija grafički dizajn i multimedia. Upisuje online Master na „Sessions school“ u New Yorku, specijalizacija Design&Typography. Tokom 2009. godine se seli u Beograd, gdje otvara svoj studio koji se bavi dizajnom i raznim socail / art projektima.

Projekt „Alternative History“ se bavi događajima tokom 2010 godine i ilustrira ih. Dok neki radovi imaju tendenciju da se kritični, drugi su usmjereni na pozitivanu stranu. Pokušaj projekta je doći do šire javnosti s time da radovi pobude svijest što se zbiva na globalnoj sceni tokom godine, što nam masovni mediji serviraju a što se zapravo zbiva iza naših leđa a da toga nismo ni svjesni jer ti događaji ne dobivaju dovoljan medijski prostor.
Izložba je otvorena do 10. februara


“Missing detail” by Ljudmila Stratimirović u Beoizlogu
“Missing detail” kolekcija porcelanskog nakita Ljudmile Stratimirović od skoro je deo ponude Beoizloga. Pored ove lokacije nakit se može naći i u Gradstoru u Kc Grad.


Gradstor u novoj godini
Gradski mali art shop u ponudi ima izbor radova domaćih umetnika.
Posetite nas radnim danom i subotom od 18 do 21h.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..