Pekinska-patka"Pekinška patka" uz podršku zrenjaninskih punk sastava "Neke face" i "Madres Egoistas", kao i koncert domaće punk grupe "Sukob interesa", koja će u "Zelenom zvonu" nastupiti povodom promocije svog prvog audio izdanja "Ćorsokak".

Legendarna pank grupa  „Pekinška patka“ nalazi se na klupskoj turneji po regionu, koja će imati veliku završnicu 29. decembra na koncertu u Domu omladine Beograda. Na turneji, kojom članovi Pekinške patke žele da se ponovo (i bukvalno) približe publici i vrate pank korenima kao na početku karijere, bend će nastupiti i u Zrenjaninu, u petak, 23. decembra u 22h u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“.
U vidu domaće podrške, na sceni će uz „Pekinšku patku“ nastupiti i zrenjaninski sastavi „Madres egoistas“ i „Neke face“.

Pekinška patka okupila se prošlog proleća da proslavi 30 godina kultnog singla "Bila je tako lijepa" trijumfalnim koncertima u prepunoj bašti SKC-a u Beogradu i zagrebačkom Boogaloo, kao i festivalskim nastupima u Zrenjaninu, Skoplju i na "Koncertu godine" u matičnom Novom Sadu. Bend je prošlog decembra iznenadio fanove CD i internet singlom "Un ano de amor", prvim diskografskim novitetom još od legendarnog albuma "Strah od monotonije" (1981). Usled geografske razdvojenosti pevača Čonte, basiste Marinka Vukmanovića-Mareta i gitariste Zorana Bulatovića-Baleta, Patka je neplanirano svirački mirovala veći deo ove godine, a iz istih razloga klupska turneja planirana za kraj leta, konačno se održava sada u decembru.

"Meni je prošle godine bilo sjajno, velike bine na zadnja tri koncerta, 15.000 ljudi...nas trojica ponovo zajedno, Čonta peva sjajno, Bale svima diže adrenalin. Robert (Radić za bubnjevima) koji je fenomenalno zakucavao. Ali sam se takođe osećao i nekako 'korporativno'. Daleko od publike. Pa nismo mi baš estrada! Baš to i nije skroz pank? Znam da klubovi nisu baš isplativi, ali naš luksuz je da u ovome nikada nismo bili zbog para, nego zbog same svirke, dobrih riba i putovanja... druženja i zajebancije. Mi nikada nismo od ovoga plaćali račune, da bi morali zbog toga nekome da se uvlačimo", objašnjava Mare.

Karte za zrenjaninski koncert po pretprodajnoj ceni od 400 dinara, mogu se svakodnevno kupiti u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“.



U subotu, 24. decembra od 22h u Pozorišnom klubu održaće se koncert zrenjaninskog sastava „Sukob interesa“ povodom promocije prvog albuma ovog benda. Izdanje pod nazivom „Ćorsokak“ je objavljeno u koprodukciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad i zrenjaninskog Novog optimizma.

Po rečima članova benda, sveže izdat u zemlji u kojoj niko ne kupuje originalne diskove, satkan od najfinijih vlakana muzičke i poetske brilijantnosti, disk „Ćorsokak“ predstavlja idealan dodatak ishrani i zagarantovano oplemenjuje život konzumenta!



Organizovan doček Nove godine u zrenjaninskom „Zelenom zvonu“ održaće se u subotu, 31. decembra od 21h. Novogodišnja noć u Pozorišnom klubu biće u znaku najvećih hitova domaćeg i stranog rock’n’roll zvuka, za koji će se pobrinuti zrenjaninski sastav UP 33 uz podršku prijatelja za bas gitarom i bubnjevima. Kao i dos sada, njihov nastup krasiće prepoznatljive numere muzičara poput Dire Straits, Eric Clapton, Metallica, Billy Idol, The Police, Faith No More, Sting, ali i EKV, Azra, Gibonni ...

Dodatne informacije u vezi sa dodatnim sadržajima, rezervacijom željenog mesta i karte po pretprodajnoj ceni, mogu se svakodnevno potražiti u Pozorišnom klubu.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..