majke-coverNa radost mnogih obožavatelja Gorana Bare i Majki, novi album „Teške boje“ od danas se nalazi u prodaji u Jugotonovoj prodavnici (Nušićeva 27).


Novim albumom „Teške boje“ Goran Bare i Majke vraćaju onaj stari zvuk punokrvnog rock 'n' roll/punk rocka Majki kakav pamtimo, a za njega je zaslužna nova postava benda: Zoran Čalić (gitara), Damir Šomen (bubnjevi), Mario Rašić (bas gitara) i Viktor Lipić - Lipa (klavijature).

Goran Bare, se potpisuje kao autor i po prvi kao producent, nedavno je sa svojim Majkama završio dugoočekivani album pod nazivom „Teške boje“ u izdanju Croatie Records. Album Teške boje sadrži  deset novih pesama, a najavljuju ga istoimeni singl koji Bare potpisuje s Damirom Trkuljom, kao i intrigantni video spot u režiji Žare Batinovića.

U svojoj 30 godina dugoj karijeri (30-ogodišnjicu su proslavili prošle godine) grupa Majke objavila je pet studijskih i dva kompilacijska albuma. Goran Bare privremeno napušta bend, 2001. godine i nastavlja karijeru objavljivanjem solo albuma. Okupivši sjajne muzičare (Levačić, Vorih, Kraljić - ex Pipsi kao i multi-instrumentaliste Rodika i Ristu iz Plave trave zaborava) pod imenom Plaćenici iste godine objavljuje album „Izgubljen i nađen“ koji je pokazao da se Bare podjednako dobro snalazi kako u rok-u tako i u bluzu i kantriju. 2004. g. nastavlja istim putem s albumom „7“, a samo dve godine posle, ali ovog puta bez Plaćenika objavljuje rok album „Srce“.

Majke se ponovo okupljaju 2007. godine , a njihov novi  album „Teške boje“ izašao je početkom septembra. Zanimljivo je da je od poslednjeg autorskog albuma Majki prošlo čak 13 godina.

Povodom objavljivanja dugoočekivanog novog studijskog albuma „Teške boje“  Gorana Bare i Majki, Croatia Records pokrenula je posebnu internet stranicu posvećenu upravo tom izdanju.
Adresa: www.crorec.hr/bare novo je odredište svih fanova harizmatičnog kantautora i kultnog benda koji je izašao početkom septembra, a od danas se nalazi u prodaji u Jugotonu..

Nova internet stranica sadrži sve informacije o albumu: popis pesama i njihove autore, tekstove, video spot, realtonove, fotografije, intervjue i dr., dok na audio stranici možete preslušati 30 sekundi svih pesama s albuma. Komentare o stranici i Vaše predloge možete ostavljati na Facebook, Twitter ili Myspace stranici Croatia Records.

Takođe, Goran Bare & Majke pripremili su veliko iznenađenje za svoje obožavatelje.

Potencijalni hit godine, pesma "Teške boje" je nakon originalne, rok verzije, sada objavljena i u unplugged verziji.


TEŠKE BOJE

Moje srce teško suzu pušta
I pumpa sa smiješkom
Jer ja ću pjevati i evo pjevam
Ja ne svijetlim
Ja sijevam

Teške boje, njima ja sam obojen

Pokreni me, sa mnom pleši
Tuge, tuge me riješi
Daj da budem onaj koji tješi
Svakom onom koji zna da griješi

Teške boje, njima ja sam obojen

Reci mi Bože, koje si boje kože
Bože daj kaži, to o tebi dal' su laži
Ti znaš sve, tako bar govore
Mora da je super gore, kad se prozori raja otvore

Teške boje, njima ja sam obojen
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..