P1010006Posle deset godina, legende beogradske klupske scene, grupa HAVANA WHISPER je ponovo na okupu!!!



Iako je postojala samo par godina, Havana Whisper je ostavila neizbrisiv trag na srpskoj muzickoj sceni. Sa svojim eksplozivnim Rockabilly Swing zvukom nabijenog energicnim kontrabasom, gitarom, bubnjevima, trubom, saksofonom, trombonom i sa jednim od najboljih vokala kod nas, grupa se od samog pocetka izdvajala od ostatka muzickog sveta u Srbiji devedesetih.

Havana Whisper je prvi neo swing bend na nasim prostorima. Zvuk je baziran na swing i rock'n'roll muzici pedesetih godina sa specificnim i savremenim pristupom. Grupa je bila redovan gost u Madjarskoj, Crnoj Gori, Bosni, a nastupala je svuda po Srbiji na festivalima od PUNK-a do JAZZ-a. Jedan od zapazenijih nastupa je bio na koncertu Bajage i Instruktora na stadionu TASMAJDAN, gde je grupa predstavljala Srbiju pored bendova iz drugih drzava exYU. O samom kvalitetu grupe, dovoljno govori da su svi muzicari danas jedni od najtrazenijih na domacoj sceni. Pevac Nikola Dragovic (poznat i kao Nik Drag) je izuzetno aktivan po BG klubovima, a ostavio je i izuzetan utisak na aktuelnom takmicenju "Prvi glas Srbije". Bubnjar Bojan svira sa Vasil Hadzimanov bendom, a bio je clan grupa VROOOM i HUSH. Duvaci su svirali sa gotovo svim Jazz velikanima domace scene kao i sa gostujucim muzicarima. Gitarista Drazen je jedan od neotkrivenih dragulja svetskog Rockabilly-a, dok kontrabasista Djordje vec dugo godina saradjuje sa r'n'r legendama kao sto su Lemmy Kilmister (Motorhead), Slim Jim Phantom (Stray Cats), Wanda Jackson, Dale Hawkins itd.

U martu 2002. nasa najveca izdavacka kuca PGP-RTS je objavila debi (i za sad jedini) album grupe pod imenom Flammable. Na zalost, vrlo brzo posle izlaska grupa je prestala sa radom, sto je usledilo neposredno pre Djordjevog odlaska u San Francisko, gde je nastavio sa svojim radom i brzo stekao reputaciju jednog od najboljih svetskih 'slap' kontrabasista.

Nastup grupe je zakazan za subotu 24. decembra u 21h u Domu Omladine i jedino je okupljanje benda u skorijoj buducnosti.

Ovaj koncert je dogadjaj koji se NIKAKO ne sme propustiti!

Nikola Dragovic - vocal
Drazen Skaric - gitara
Djordje Stijepovic - kontrabas
Bojan Ivkovic - bubnjevi
Vlada Mandic - truba
Aleksandar Petkovic - saksofon
Mihajlo Bogosavljevic - trombon
<<  Januar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Putopisi, Intervjui..