Arne_Reinhardt_1_300dpiBalkan Brass Battle se približio, za manje od 10 dana i beogradska publika će uživati u muzici i emocijama koje su ova dva banda već poklonill svojoj publici i obožavateljima širom Evrope.

Fanfare Ciocarlia nisu nimalo nepoznati srpskoj publici, pogotovo medju onima,  koji su zaljublijeni u zvuk trube. Nastupali su već u Beogradu 2002. i 2008.

Pitali smo Fanfare Ciocarlia da li su pomalo uplašeni – ili bar nervozni - dolaze pred Bobanove i Markove fanove za prvi  meč na “domaćem terenu” u okviru Balkan Brass Battle-a:  “Hajde da budemo iskreni – tokom nekoliko prvih okršaja na sceni bili smo prilično uplašeni i nervozni u susretu sa našim rivalima. Ali, preko 30 dvoboja širom Evrope nam je pokazalo da su naši suparnici za svako poštovanje, ali i vrlo predvidljivi. Sad znamo strategiju i svaku fintu Bobana i Marka Markovića, ne mogu nas nikako iznenaditi. Stoga, putujemo za Beograd zadovoljni, unapred se radujući  srpskim specijalitetima, uživacemo u divnom gradu i druženju sa momcima iz orkestra Bobana i Marka Markovića. Na scenu dolazimo potpuno opušteni i dobro raspoloženi, oduvaćemo ih sa bine!”

Boban nam je objasnio sta stvarno možemo oćekivati od trubačkog duela nazvanog Balkan Brass Battle… Da li je to pravi dvoboj?

“Jeste to dvoboj, ali i više od toga. Nastup počinje kada Ćimai (prvi trubač Fanfare Ciocarlia) i naš Marko krenu u duel trubama. Oba orkestra sviraju “Djelem Djelem”, romsku himnu. Nakon toga bacamo novčić da odlučimo ko ima početni udarac, pardon, prvu pesmu. I dvoboj počinje…  Ako želite da znate kako se priča nastavlja moraćete da dodjete u Sava centar i proverite sami!. Garantujem nezaboravni šou”

A Marko odlučno dodaje” Mogli bismo da kažemo svima odmah kako se završi duel, bez obzira sta oni pričaju po Evropi i po Srbiji: Fanfare Ciocarlia su broj 2.medju najboljim trubačkim orkestrima na svetu… A ne moramo da ponavljamo ko je prvi! Uverićete se sami.”
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..