Prijave za četvrto izdanje HEMI muzičkih nagrada moguće su do 7. januara! Godišnje HEMI muzičke nagrade osmišljene su tako da solo izvođačima i bendovima pružaju priliku za razvoj međunarodnih karijera, i to kroz program obuke, umrežavanje, saradnju sa muzičkim ekspertima i turneju po vodećim festivalima i konferencijama širom Evrope. Ove muzičke nagrade organizuje HEMI (Hub for Exchange of Music Innovation), evropska inicijativa čiji je cilj podrška umetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Predstavnik Srbije i partner u HEMI projektu je EXIT Fondacija.

Čak 27 izvođača i bendova iz devet evropskih zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenije) biće selektovani u prvoj fazi HEMI muzičkih nagrada 2024.

Devet finalista proći će u drugu fazu i na taj način dobiti priliku za personalizovanu podršku međunarodnih stručnjaka iz muzičke industrije, uz podršku u promovisanju i turneju na deset vodećih festivala i muzičkih konferencija širom Evrope, među kojima su:
 
Athens Music Week (Grčka), BUSH (Mađarska), EXIT festival (Srbija), Mastering the Music Business (Rumunija), MENT Ljubljana (Slovenija), PIN (Severna Makedonija), Reconnect (Češka), Tak Brzmi Miasto (Poljska), Tallin Music Week (Estonija) i Wianki festival (Poljska).
 
Pobednik će biti izabran na osnovu evaluacionih aktivnosti i broja ostvarenih nastupa u drugoj fazi HEMI nagrada, a uz to će dobiti i 5.000 evra za pokrivanje troškova sadržaja i promocije, kao i svih troškova za nastup na velikom evropskom muzičkom festivalu!

Za selekciju prijavljenih kandidata zadužen je nezavisni internacionalni žiri koji čini 27 članova, među kojima su stručnjaci iz muzičke industrije, organizatori festivala, promoteri, menadžeri klubova, kancelarije za muzički eksport i muzički novinari iz  HEMI zemalja.

Kandidati moraju da budu solo izvođači ili bendovi, da imaju više od 18 godina i žive u jednoj od navedenih HEMI zemalja. Rok za prijavu je nedelja, 7. januar 2024, u 23:59. U obzir dolazi bilo koji muzički žanr i prijava je besplatna. Prijave su moguće na sajtu HEMI Music Hub-a, gde se može naći i više informacija i detalji o procesu selekcije.

HEMI muzičke nagrade (HMA) je program za talentovane muzičare koji su spremni da  razviju međunarodnu karijeru i kojima je cilj da dođu do novih tržišta i publike. Hab za razmenu muzičke inovacije je inicijativa muzičkih organizacija Centralne i Jugoistočne Evrope, osnovana u saradnji sa programom Kreativna Evropa Evropske unije.

Više informacija o HEMI projektu: www.hemimusichub.eu

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..