Šesto izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće održano 14. oktobra 2023. u Slovačkom domu u Bačkoj Palanci. Ovogodišnji PDF neće biti održan u onom obliku u kakvom je publika do sada navikla iz razloga što je u Bačkoj Palanci i dalje na snazi vanredna situacija koja je proglašena povodom razorne oluje koja je zahvatila grad 19. i 21. jula 2023. godine. "Kako se ne bi gubio kontinuitet u ostvarivanju ciljeva festivala, odlučili smo da organizujemo Demo PDF 2023 u oktobru. Nastupi revijalnih bendova koji su bili dogovoreni za ovu godinu, pomereni su za PDF 2024. Nadamo se da ćete podržati neafirmisane bendove koji će vam se predstaviti u specijalnom izdanju festivala, kao i da ćete učestvovati u izboru onih koji će dobiti priliku da kao revijalci nastupaju sledeće godine u Bačkoj Palanci", poručuju organizatori festivala iz Udruženja Rok kultura.

Bend koji bude pobedio deliće binu sa revijalnim bendovima sedmog Palanačkog Dunav festa 2024. godine.

Konkurs za Demo PDF 2023 traje do 30. septembra 2023. Organizacioni odbor festivala odabraće tri benda koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala. Svim odabranim bendovima biće plaćeni putni troškovi.

Pravo učešća imaju autorski bendovi koji imaju repertoar minumum 30 minuta isključivo autorskih pesama. Na konkurs se mogu prijaviti i bendovi koji imaju zvanično izdanje.

Svi zainteresovani bendovi trebalo bi da do 30. septembra na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pošalju: kratku biografiju sa imenima i prezimenima članova benda, fotografiju benda minimalnih dimenzija 900×600 px sa navedenim imenom autora fotografije, linkove ka kvalitetnim audio i/ili video snimcima pesama, linkove ka profilima na društvenim mrežama.

Festival organizuje Udruženje Rok kultura uz podršku Opštine Bačka Palanka.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..