Ne štedite na decibelima i spremite se za “potres” - Stigao je novi singl Igora Vinsa i Baneta Lalića - "Zato što volim". Ovom eksplozivnom i zavodljivom numerom, Igor Vins i Bane Lalić predstaviće se u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja za izbor za Pesmu Evrovizije 2.marta pod rednim brojem 6! Nakon sveže objavljenog, opuštajućeg i romantičnog singla "Reči", duet sa Zoe Kida,  Igor nam pesmom "Zato što volim" ponovo ukazuje na njegovu sasvim drugačiju, a opet veoma upečatljivu, izrazito fanki, ritmičnu stranu svog muzičkog kreiranja i izražavanja.

“U trenucima kada je kod mene u studiju nastajala pesma "Zato što volim", Bane i ja smo bukvalno skakali od sreće ponešeni toliko snažnim naletom kreativne euforije. To je zaista neprocenjiv osećaj. I taj osećaj je jedino za čime ja tragam i čime se vodim kada pravim muziku. I verujem da će se ta vatra iz ove pesme preneti i na slušaoce. “Samo zato što volim - taj stih, te reči su za mene ključ, one su odgovor na sve što sam do sada iskusio, postigao, video, naučio u životu. One objašnjavaju moj način života. One su odgovor na svako pitanje koje bi mi neko postavio. Nekako u sebi prepoznajem nešto veći stepen spremnosti da me strast potpuno ponese, da se sasvim prepustim, nego što to primećujem u ljudima oko sebe." izjavio je uzbuđeni Igor Vins koji je radio muziku, tekst i aranžman za pesmu

“Igor i ja smo u spontanom druženju u studiju vrlo brzo napravili ovu pesmu koja nas baš ispunjava. Nas dvojica smo toliko komplementarni, da je to neverovatno, zaista smo se fantastično pronašli i spojili. Dopustite da vas ovaj vajb nosi, da se širi kao požar “ dodaje Bane Lalić koji je zajedno sa Igorom pisao muziku i tekst za pesmu

Igor nam otkriva da je u toku i rad na velikom projektu i saradnji sa Big Bendom RTS-a sa kojim sprema veliki koncert u Domu omladine Beograda 31.maja kada će njegova muzika biti premijerno izvedena u aranžmanima pisanim za veliki džez ansambl Big Benda, i da je veoma inzenzivna godina pred njim.Ovaj Beogradjanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Vins je saradjivao i nastupao i sa mnogim drugim muzičkim velikanima od kojih su neki od njih Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Bane Lalić, kantautor  frontment sastava MVP, je već dugo na muzićkoj sceni sa mnogobrojnim hitovima koji su osvojili i region. Vizionar koji se muzikom uz želju da pomera granice, vraćajući nas u neka normalna vremena gde pesme nose neke pozitivne i normalne poruke, iz kojih ljudi mogu nešto da nauče.

Foto: Igor Cicmil

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..