Iako su Istra i Sjeverno hrvatsko primorje poznati po dinamičnoj gastro sceni, Riječkom karnevalu, mješavini klasične, mediteranske i industrijske ostavštine, nimalo ne zaostaju u ponudi glazbenih sastava autentičnog zvuka koji miješaju tradicijsko primorsko pjevanje i instrumente i modernu metal glazbu. Riječka grupa Po' Metra Crijeva kao prvi singl sa nadolazećeg albuma 26. rujna 2022. godine u opticaj je na sve veće streaming platforme i u radijski eter pustila pjesmu "Čižićka Rapsodija", a radnja animiranog spota inspirirana istinitim događajima odvija se u mjestu Čižići na otoku Krku, popularnom po plaži s ljekovitim blatom.

"Što se to točno nalazi u čižićkom blatu, što obogaćuje ten i čini vašu kožu ljepšom saznajte tako da bacite uho i oko na spot i doživite spoj tradicije, trilera i horora u komičnom metal ruhu." rekli su dečki iz PMC-a.
 
Novi album ča metalaca Po' Metra Crijeva(PMC), radnog naziva "Boškarin 4", svjetlo dana trebao bi ugledati u proljeće 2023. godine, a bit će dostupan na svim velikim streaming platformama, a na ploči i CD-u izdat će ga pulski No Profit Recordings, te će ovo biti i prva suradnja grupe i izdavača, a izdanje će pratiti  i uzbudljivi nastupi uživo. Spot za pjesmu Čižićka Rapsodija stvaran je u Undertoon studiju u Puli, a glavni i odgovorni animator je Saša Đuračić.

Grupu uhvatite na koncertima diljem Hrvatske, a prvi veći koncert najavljen je za zagrebačku Močvaru ovog 28. listopada.

Više o Po' Metra Crijeva: Po' Metra Crijeva su Ča-Metal™ bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem čakavskog narječja, istarske ljestvice i metala. Zvukom benda uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine.

Fotografija: Kristijan Vučković

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..