U organizaciji Skejtbord Kluba Kobazz, 12. juna 2022. godinе od 16:00 do 20:00 sati, nakon paze ponovo se pokrenulo takmičenje u skejtbordingu pod nazivom Skejt Tekma, nekada najveće skejt takmičenje u regionu. Ovogodišnje takmičenje u beogradskom Skejt parku na Ušću je bilo za skejtere i skejterke, od 7 do 30 godina. Drugo takmicenjeje zakazano za 21. jun i tada obelezavamo Svetski dan skejtborda, kao i ceo svet!

''Iako je u prvoj deceniji ovog veka u Srbiji skejtbording kao ekstremni sport doživeo izvesno zasićenje među mlađim generacijama, pre svega zbog pojave velikog broja novih disciplina, u poslednjih nekoliko godina je zahvaljujući društvenim mrežama naglo povratio popularnost i još jednom dokazao da nikada neće izaći iz mode. Najbolji pokazatelj za to je podatak da je ova disciplina pre nekoliko godina zvanično uvrštena među olimpijske sportove, čime je dokazan i utemeljen uticaj skejtbordinga na globalnom nivou.Drugi razlog za vraćanje popularnosti skejtu jeste činjenica da je novim generacijama roditelja ovaj sport poznat od malih nogu i da su i sami odrastali uz kulturu koja ga je promovisala, tako da se mnogo lakše odlučuju da svojoj deci dozvole ovakvu vrstu aktivnosti, pre svega zbog činjenice da simbolizuje urbani način života'' - kaže Miloš Pavlović -Paja, naš najpoznatiji skejter.

Veliku zaslugu u promociji skejtbordinga imaju i filmovi i reklame u kojima se skejt koristi da se određeni proizvodi i vrednosti približe mlađim ciljnim grupama.

Važna informacija za sve takmičare je da od ovog takmičenja kreće bodovanje i odluka o učestvovanju na letnjoj Olimpijadi 2024. godine u Parizu.

Muziku na ovogodišnjoj Skejt Tekmi će puštati najpoznatiji domaći hop-hop disk džokej – DJ Munja i DJ Doobie.

Zainteresovani za Skejt Tekmu 2022. mogu se prijaviti na sajtu kobazz.com

Takmičenje u centru Beograda, tačnije u Parku vojvode Vuka od 17:00 do 19:00.

Ovo takmicenje nema nikakve prijave ni ogranicenja i može da učestvije sam onaj koji zan trikove na skejtbordu, bitno je da svako ko izvede trik dobija novac na ruke, fond nagrada je 60000 dinara.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..