The-AccusedThe Accüsed su hardcore / thrash metal / crossover bend iz Seattle, WA.  Bend su 1981. formirali  basista Chewy Batterman, bubnjar Dana Collins, gitarista Tommy Niemeyer i pevac John Dahlin. U toj postavi su 1983. izdali split lp sa bendom Rejectors.
Na mesto pevaca 1984. dolazi Blaine Cook iz benda Fartz (u kome je takodje svirao i Duff Mc Kagan kasnije basista Guns 'N' Roses) . Iste godine Accused pocinju da uvode metal zvuk i svom stilu dodeljuju  naziv "splatter rock" u cast svog omiljenog zanra horor filmova. Bend je kreirao zombi maskotu Martha Splatterhead,, ciji se lik pojavljuje na vecini albuma  i mnogim promotivnim artiklima. Martha Splatterhead je glavna  tema i u mnogim tekstovima benda.

Sledece godine za Condar records izdaju svoj debi mini album "Martha Splatterhead" koji postize ogroman uspeh i 1986. mu dodaju jos pesama i izdaju ga kao prvi album "Return Of Martha Splatterhead" za Subcore records u Americi dok je u  Evropi izdavac Earache records.

Bend postaje planetarno popularan i u narednih nekoliko godina konstantno svira svetske turneje i izdaje albume "More Fun Than An Open Cascet Funeral" za Rough Justice (tada izdavac bendova Exploited,GBH,Circle Jerks,Agnostic Front...) i "Martha Splatterhead's Maddest Stories Ever Told" za Combat u Americi i We Bite u Evropi (tada izdavac Bad Brains,Gorilla Biscuits,Attitude...). Na tim plocama muzika benda konstantno napreduje i oni saradjuju sa hip-hoperom Sir Mix A Lot-om...1988 sa legendarnim producentom Jack Endinom (producirao prvi album Nirvane) izdaju mini album "Hymns For Deranged" koji prati njihov najuspesniji album "Grinning Like An Undertaker" na kome saradjuju sa reperom Mad Poetom za ciju etiketu Nasty Mix izdaju dva naredna izdanja mini album "Straight Razor" i album "Splatter Rock".

Pored toga sto su postigli ogroman uspeh, bend odlucuje da napravi pauzu koja je potrajala dugih 11 godina i  1992. prestaje sa radom.  Clanovi benda nastavljaju da se bave muzikom u bendovima Gruntruck,The Fartz, Black Nasty koji muzicki odudaraju od Accused stila.

Bend se ponovo okuplja 2003 godine i započinje rad na novom albumu ponovo sa Jack Endinom. 2006. izdaju album "Oh Martha" (za Nuclear Blast records) koji je casopis "Metal Maniacs" proglasio albumom godine.

Sledece godine bend ostaje bez pevaca i kao njegova zamena bio je pominjan Mike Patton iz benda Faith No More,ali on zbog obaveza na drugim projektima nije mogao da se u potpunosti posveti bendu. Na mesto pevaca dolazi Brad Mowen sa kojim izdaju singl "Why Even Try" i zapocinju rad na novom albumu. U pauzi izmedju dva izdanja izdali su i dva kompilacijska albuma "Baked Tapes" i "Archives Tapes". Poslednji album benda nazvan "The Curse Of Martha Splatterhead" izasao je krajem 2009. godine za Southern Lord records (izdavac Probot,Earth...) i sjajno je prihvacen od strane kritike i publike. Bend se 2010. pojavio na soundtrack-u  Namco Bandai Games 2010 , rimejk Splatterhouse .

Ove, 2011. godine  bend proslavlja 30 godina postojanja povodom čega kreće na "Noise For The Dead" turneju u okviru koje prvi put u karijeri sviraju na prostoru bivse Jugoslavije.

Accused ce 16. Oktobra  svirati u Beogradskom  klubu "Crazy Horse" u Skadarliji 40 C. Gosti na koncertu su im Beogradski thrash/punk bend Fishskin. Karte ce biti pustene u pretprodaju od 1. Oktobra po ceni od 1000 dinara, dok će na dan koncerta cena iznositi 1200 dinara.

Za sve informacije u vezi nastupa benda Accused u Beogradu (kao i za rezervaciju karata posto je kapacitet kluba ogranicen) kontaktirajte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili posetite facebook stranicu "Accused Uzivo U Beogradu".

http://www.splatterrock.com

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Accüsed

jingle:

http://www.youtube.com/watch?v=lNk4b9wGyck&feature=player_embedded



<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..