Obojeni Program, jedan od najdugovečnijih bendova na domaćoj alternativnoj sceni, predstavio je svoj aktuelni album "2021=41" uživo na “Balkanrock Sessionsu”. Snimak nastupa je objavljen na Youtube kanalu muzičkog portala Balkanrock, u ponedeljak, 2. avgusta. Video pogledajte ovde >> U okviru novog “Balkanrock Sessiona” možete uživati u sjajnom nastupu Obojenog Programa, ali i kroz intervju novinarke Milene Gojković s frontmenom Branislavom Babićem Kebrom i basistom Ilijom Vlaisavljevićem Bebecom, saznati mnoge zanimljivosti iz karijere ovog sastava, ali i nastanku novog albuma kojim obeležavaju 41 godinu postojanja.

Obojeni Program je osnovan u Novom Sadu 1980. godine unoseći na domaću scenu post-pank zvuk pod uticajem tadašnje britanske i američke nezavisne scene. Obojeni Program je prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTV-ju u emisiji "120 minuta" 1993. i jedini koji je imao čast da bude prezentiran od strane Johna Peela u njegovim radio emisijama i na njegovoj plejlisti.

Muzički portal Balkanrock već 15 godina neguje pravovremenost informacija, kritičko mišljenje i aktivno se zalaže za očuvanje alternativne rok kulture. Kao takav medij, Balkanrock kroz “Balkanrock Sessions” želi da promoviše autorsko stvaralaštvo u muzici, unapredi i proširi trenutnu ponudu online koncerata u regionu, publici obezbedi najbolji mogući užitak i informiše je o rokenrol sceni na ovim prostorima.

Podsećamo, serijal online koncerata “Balkanrock Sessions” startovao je 5. jula nastupom velikog crossover sastava Eyesburn, a nastavljen koncertom instrumentalnog surf benda Moussaka. U narednom periodu Balkanrock će objavljivati sessione svakog drugog ponedeljka. Naredni nastup zakazan je za 16. avgust.
 

 

                    




<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..