Izabrani su pobednici ovogodišnjih HEMI muzičkih nagrada – grčki alternativni rok sastav Deaf Radio, nordijski elektropop trio I Wear* Experiment i slovenački indi-rok, disko-pank sastav Koala Voice!
Oni su izabrani nakon šest izuzetnih meseci saradnje, sastanaka i okupljanja, šest radionica, devet neverovatnih izložbenih događaja i 49 uspešnih mentorskih sesija. Za izbor pobednika konkursa bio je zadužen međunarodni žiri sačinjen od 27 članova, a koji se sastojao od istaknutih stručnjaka iz muzičke industrije, organizatora festivala, promotera, agencija, menadžera i muzičkih novinara iz svih devet zemalja koje učestvuju u dodeli nagrada (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenija).

Ukupna vrednost nagrade od 6.000 evra po pobedniku pokrivaće troškove stvaranja sadržaja, promo kampanje, učešća na odabranim muzičkim konferencijama i sve troškove putovanja po međunarodnim festivalima i izložbenim događajima.
 
Predstavljamo pobednike Hemi muzičkih nagrada 2021:  
 
Deaf Radio - Deaf Radio je pustinjski/alternativni rok sastav osnovan u Atini 2015. godina. Njihov debitantski album „Alarm“ objavljen je 2017. godine i dobio odlične kritike. Kao glavni predstavnik hard roka i teškog zvuka, ovaj bend je ocenjen kao jedan od najuzbudljivijih alt-rok bendova koji su se pojavili u Grčkoj u skorije vreme.
 
I Wear* Experiment - I Wear* Experiment je snažni nordijski elektropop trio naklonjen eksperimentisanju i filmskim zvucima. Trio stvara oštre, provokativne i sjajne ritmove sa dozom vokala u stilu Florence and the Machine. Bend je obišao Evropu i Aziju svirajući klupske svirke i festivale poput Monsoon Festival-a (Vijetnam), Zandari Festa (Koreja), Music Matters-a (Singapur), Positivus Festival-a (Letonija), Intsikurmu Festival-a (Estonija).
 
Koala Voice - Koala Voice je slovenački indi-rok, disko-pank sastav osnovan 2010. godine. Svojim energičnim scenskim nastupima od samog početka privlače i mlađu i stariju publiku. 2017. su bili predgrupa na nastupu benda Pixies i sa zadovoljstvom precrtali to sa svoje liste želja. Ovaj bend je nastupao na nekoliko velikih muzičkih festivala kao što su: Pohoda, Inmusic, Exit, Liverpool Soundcity, Eurosonic i Ment.
 
Budućnost izgleda svetlije od sunca. Jedva čekamo da ih gledamo dok prave svoje naredne korake, šire krila i lete visoko iznad HEMIsfere!
 
HEMI Music Awards (HMA) je program za talentovane umetnike koji žele da razviju međunarodnu karijeru i kojima je cilj da dosegnu nova tržišta i novu publiku. HMA organizuje Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI), evropska inicijativa čiji je cilj podrška umetnicima i ljudima zaposlenim u muzičkoj industriji iz Češke, Estonije, Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Srbije i Slovenije.
 
HEMI projekat sufinansira Creative Europe program Evropske Unije.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..