From Now on je drugi singl sa albuma Blue Collar Elite Escort Motel beogradskog sastava Glib. Spot  je realizovan na drumovima Italije, od prašnjavih sporednih puteva do autostrade Sunce. Sunce, prašina, reka asfalta i su odgovarajuća scenografija za glavnu zvezdu spota – Iveco Stralis 500. Teška vozila obično voze teškaši života. Jurnjava kamionom predstavlja i napuštanje poznatog, kilometre neistraženog koji nas čekaju i beg u noć.

Muzička pratnja koja najbolje leži i najlepše opisuje beg, ali i život na točkovima, su, pored Bruce-a Springsteen-a, kantri pesme – poskočice ili balade, svejedno. From Now on je od prvih. Raspevane lap steel gitare, zveckavi banjo i akustara, honky tonk klavir i, pre svega, valjajuća ritam sekcija koja se idealno uklopila u kotrljanje velikih točkova, prate ovaj road movie na savršen način. Braću Glib u raskošnom izvođenju pojačava jezgro subotičkog sastava Wooden Ambulace – Goran Grubišić, Srđan Terzin i Boris Čegar.

Za upravljačem cisterne, ali i kamere bio je Petar S. Kostadinović – prekaljeni kamiondžija i muzički aficionado. Montažu i režiju potpisuje Rooster Glib.

From Now on video: ovde
FB: ovde

<<  Oktobar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..