Najuticajniji svetski muzički producent i DJ David Guetta nastupio je prošle nedelje pred 15.000 ljudi u poluvremenu NBA utakmice u njujorškom Medison Skver Gardenu. Koncert velike francuske zvezde pred brojnom publikom je još jedan u nizu pokazatelja brzine kojom se Amerika otvara. Čak 48 od 50 saveznih država su značajno ublažile, a mnoge i ukinule sve restrikcije, kao što su to uradile Florida, Teksas, Džordžija i mnoge druge. Jedan od najvećih američkih gradova koji se, uz veliki pad novozaraženih ubrzano vraća u normalu, jeste upravo Njujork. Video koji je obišao svet donosi Guettu u trenutku izvođenja novog singla „Heartbreak Anthem“ pred 15.000 ljudi, u poluvremenu utakmice Njujork Niksa i Atlanta Hoksa.

Ovo je samo jedan od niza događaja koji se dešavaju širom Amerike u proteklih nekoliko meseci. Prvi sportski događaj bez maski i fizičke distance desio se u Teksasu 4. aprila, kada je na bejzbol meču između Teksas Rendžersa i Toronto Blu Džejsa bilo više od 38.000 ljudi.  Od tada se širom zemlje dešavaju sportski događaji, koncerti i festivali, od kojih najposećeniji broje i više od 73.000 ljudi, takođe bez ikakvih restrikcija, i bez porasta broja novozaraženih i nedeljama nakon njihovog održavanja.
 
David Guetta, ovogodišnji hedlajner EXIT festivala i jedan od najvećih hitmejkera današnjice, iza sebe ima brojne nagrade, uključujući dva Gremija i dva proglašenja za najboljeg svetskog DJ, 2011. i 2020. godine. Producirao je singlove s najvećim muzičkim imenima, kao što su David Bowie, Rihanna, Snoop Dogg, Sia, Nicki Minaj, Emeli Sande, Akon, Avicii i brojni drugi. On je najuspešniji muzički producent 21. veka, sa više od 100 miliona fanova na društvenim mrežama, i preko 50 miliona prodatih albuma i singlova. Tokom 2020. godine bio je domaćin niza lajv strimova pod nazivom „United At Home“, putem kojih je prikupio preko 1,5 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa, i ujedno oborio Ginisov rekord za najgledaniji DJ set na Fejsbuku. Na ovogodišnjem Exitu nastupiće poslednje festivalske večeri, u nedelju, 11. jula, a imajući u vidu poseban odnos domaće javnosti i francuske superzvezde, kao i svega kroz šta smo prošli u prethodnih 14 meseci, sigurno je da će se ovaj nastup dugo prepričavati.
 
Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena kao što su, pored Davida Guette, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat i Sheck Wes.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..