NOVI ALBUM PRODUCIRAN OD STRANE ČLANOVA BENDA (NORMAN BEAKER, JOHN PRICE I LEO ANĐELKOVIĆ) BIĆE DOSTUPAN ŠIROM SVETA OD PETKA 24. JULA POSREDSTVOM IZDAVAČKIH KUĆA CLOCK RECORDS / ROCK SVIRKE RECORDS (FIZIČKO IZDANJE). Živa legenda bluza, Norman Beaker, predstavlja novo studjsko izdanje pod nazivom Running Down the Clock čije je digitalno izdanje objavljeno 8. maja za Wienerworld, dok će CD i LP (nešto kasnije) izdanje preko etikete Rock Svirke Records biti dostupno od petka, 24. jula. Ploča je snimljena u Sound Station Studiju u Zagrebu između 12 i 19. januara ove godine, a na njoj su savršeno uklopljene dobro poznata energija sa koncerata, moćne emocije i, naravno, bogato muzičko umeće.

U januaru 2017. godine, Norman Beaker postao je osmi britanski muzičar koji je zvanično priznat i uvršten u Blues Hall of Fame, a pre njega tu čast stekli su takva imena kao što su Jack Bruce, Peter Green, John Mayall, Jeff Beck, Keith Richards, Mick Jagger i Eric Clapton.

Norman je među prvim umetnicima koji su pomogli da se iskristališe jedinstveni britanski bluz, R&B i rok zvuk koji je odjeknuo u svetu. Održavo je svoj karakteristični zvuk vitalnim tokom čitave slavne karijere, bilo svirajući solo ili sa vrhunskim predstavnicima bluza, soula i roka sa obe strane Atlantika kao što su Chuck Berry, Jack Bruce, Van Morrison, Peter Green, Buddy Guy, Ruby Turner i B.B. King.

Sada je odlučio da objavi album unapred kako bi brojnim fanovima omogućio da čuju nove pesme dok nestrpljivo čekaju na svirke odložene zbog posledica virusa korona. Epidemija je uticala na sve segmente života, pa tako i na muziku, ali Norman nas uverava kako će biti spremni za evropsku turneju čim se za to ukaže prilika. Kao basista i vokalista na albumu učestvuje John Price, Normanova desna ruka preko trideset godina, odnosno perspektivni hrvatski bubnjar Leo Anđelković, unevši potrebnu svežu krv i nespornu veštinu prilikom svirke. Prema Normanovim rečima, Leo je uneo promene u zvuku u odnosu na prethodni album We See Us Later, a kako je reč o odličnom producentu, odlučili su da provedu nedelju dana kod njega u studiju i posvete se radu na novoj ploči. Leo je bio zadužen za miks, a on i Mauro Širol uradili su mastering albuma. Mauro je još imao ulogu tonskog snimatelja, zajedno sa Ivanom Havidićem.
Na izdanju se nalazi 18 pesama najrazličitijih žanrova koji su ostvarili određeni uticaj na njih od bluza, roka, džeza, funk soula, kantrija, pa i daška folka. Sam Norman je izjavio kako je u pitanju raskrsnica raznih stilova koje je oduvek voleo, ali nije imao dovoljno slobode da ih snimi. Sada su sve snimili relativno brzo, tako da su zadržali uzbuđenje i emociju na svakoj pesmi. Svaka numera priča posebnu priču o situacijama koje dobro poznajemo i koje svi proživljavamo. Norman je napisao sve pesme baš za ovaj album i baš za ovu postavu i dodao kako je presrećan konačnim rezultatom jer je svoj trojici dalo novu životnu energiju i radost. Prema njegovim rečima, ovo je najranjiviji album koji je snimio, a svakako najuzbudljiviji.
 
Gostujući muzičari: Nick Steed – klavir/hammond na 7. i 11. pesmi / Antonija Vrgoc Rola – prateći vokal na 2. pesmi i perkusije / James Perri – prateći vokal na 2. pesmi / Boris Hrepic-Hrepa – harmonika na 18. pesmi /

Fizičko izdanje (CD) je moguće poručiti od 24. jula 2020. godine:

Pošaljite nam vaše podatke (ime/prezime, adresa) putem Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

UPLATE:

12.99£ + poštarina za UK/ostatak sveta preko PayPal: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
14.4 EUR + poštarina za EU preko PayPal: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
10 EUR + poštarina za Balkan (bez EU zemalja) preko PayPal: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Running Down The Clock Tracklisting:

Take Me To Your Pleasure Dome
What Am I Doing Here
What We Do For The Blues
Making It Up
My Great Escape
Take It Or Leave It
She Heals My Soul
In Your Hands
Long Before You Came Along
Digital Curse
Summer Song
Heart Of Stone
Running Down The Clock
Lady Of The Moon
Feeling From The Start
K.O.'d
Change To Us
She Comes With A Warning

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..