Autogeni-Trening-2Online etiketa web magazina Popboks - SILOS objaviće u sredu, 7. septembra, Na pučini živog peska – treći album crnogorskog benda Autogeni Trening koji će biti dostupan za besplatan download na strani www.popboks.com/silos

Moderni i furiozni heavy/rock konglomerat sa impresivnim i autentičnim autorskim pečatom je u najkraćem opis albuma Na pučini živog peska. Hipnotičko pevanje uz neobično direktne tekstove na (kako sam bend navodi) srpsko-hrvatskom jeziku uz neverovatno kompaktan i fokusiran izraz slušaoca ovog albuma će sigurno naterati da pojača ton, ali pazite, to radite na sopstvenu odgovornost – posle Autogenog Treninga nećete biti isti - poželećete da budete više svoji uz simptome žestokog odupiranja letargiji.

Sasvim izgrađen stil Autogenog Treninga, u najboljoj tradiciji svirački kompetentnih rock and heavy bendova, mesto je u kome se sudaraju, na primer, Sepultura, Jimi Hendrix, Bjesovi, Rage Against The Machine, Soundgarden, Dub Trio, Faith No More...

Bend Autogeni Trening postoji od 2000. godine. Pojam autogeni trening predstavlja najsavremeniji oblik medicinske relaksacije. U početku je bend često menjao članove. 2002. godine u studiju Češnjak u Kragujevcu snimljen je demo album Uvek ti sebe nađi, koji je ostao nezapažen zbog loše distribucije. Postava benda se ustaljuje 2004. godine kao trio: Dino Kapetanović - vokal i gitara, Ilija Kojović - bas i Bojan Bojanić - bubnjevi. Početkom 2007. završen je album Previše... koji je objavljen je krajem iste godine u Hrvatskoj, za izdavačku kuću Slušaj najglasnije! i u Crnoj Gori za Muzicku asocijaciju Crne Gore. Snimljena su četiri spota za pesme Nepopravljivi, Mulj, Kakvi su to moji snovi i Mene i mene. Bend u tom periodu često nastupa na raznim festivalima širom ex-Yu i svira turneju po Nemačkoj (septembar 2006). Od aprila 2009. snima novi album u Studiju 5 kuće PGP RTS pod nazivom Na pučini živog peska. 4. juna 2009. u Sarajevu, na manifestaciji Indexi 09, album Previše... je proglašen za najbolji debi album u 2008. godini na ex-Yu prostoru. U februaru 2011. godine, dugogodišnji basista Ilija Kojović je napustio bend, a na njegovo mesto je došao Veljko Vučurović. Bend radi na relaciji Podgorica – Nikšić.

Autogeni Trening je u martu mesecu ove godine izbacio spot za pesmu Nema više priče sa tobom (http://www.youtube.com/watch?v=Vz1FiEOrhZQ), singl koji najavljuje album Na pučini živog peska.

Spisak pesama - Na pučini živog peska :

1. Ovih dana
2. To nije moj dan
3. Očima verujem
4. Nema više priče sa tobom
5. Na pučini živog peska
6. Ljubav i izgaranje
7. Priče
8. Put budućih događaja
9. Ja imam tebe divnu
10. Navikao si
11. Danas u parku
12. Super raspoloženje
13. Uktaš


Muzika: Autogeni Trening
Tekstovi: Dino Kapetanović

Album snimljen u Studiju 5 Pgp Rts, studiju Draft na Novom Beogradu i studiju Basement
u Nikšiću u periodu od aprila 2009. do juna 2010. godine.

Snimatelji: Miki Todorović, Zoran Vukčević, Jana Mitrović, Ivan Balvanlijev, Ivan Perović.
Produkcija i mastering: Dejan Vučković i Ivan Perović
Dizajn omota i fotografija: Aleksandar Ratković – Studio BASIUM

Autogeni Trening: Dino Kapetanović - vokal i gitara, Bojan Bojanić – bubnjevi i Ilija Kojović - bas gitara.

Na albumu gostovali Oliver Nektarijević (8) i Milutin Jovančić (10).


Bitne internet adrese:
www.popboks.com/silos
www.autogenitrening.com

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..