Novi album Ivice, pod nazivom „1235”, objavljen je 21. novembra ove godine za izdavačku kuću Kontra. Album ima ukupno osam pesama i biće dostupan na većini digitalnih platformi (Deezer, Spotify, Apple Music, Google Play...). Autor svoju muziku žanrovski opisuje kao indie, odnosno bližim odrednicama „zvučnih pejzaža” i “sanjive” muzike, a na novom albumu osnovni gitarski izraz obogaćuje elektronskim i produkcijskim manipulacijama zvučnom slikom (muzička produkcija Milan Bjelica), na tragu vodećih imena savremene alternativne scene poput Bon Ivera i Jamesa Blakea.

„Sve pesme na novom albumu nastajale su poslednje dve godine. Iako su snimane u kućnim uslovima na različitim mestima na kojima sam živeo, a uvek se ispostavi da su kuhinje najbolje za snimanje, glavni pečat zvuku dao je moj muzički producent Milan Bjelica. U fazi miksanja izvlačili smo iz melodija, sintova i stihova sve ono što je eterično, sanjivo i pejzažno i od toga kreirali zvuk“, objašnjava Ivica.

U odnosu na svoj prvi album, pačevački autor ističe različit pristup pisanju pesama, odnosno bogatstvo i slojevitost zvuka. “Svaka pesma ima svoj specifični zvučni prostor. U nekom trenutku ti dosadi sviranje gitare pa pređeš na otkrivanje novog instrumenta. Za mene je to bio sintisajzer. Jedan potpuno nov svet, nova dimenzija u stvaranju pesama“.

Istovremeno sa albumom, objavljen je i prvi spot za pesmu “Niko kao ti”. Video je režirala i snimala Staša Bukumirović, a glavnu ulogu igrala je primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu Tatjana Tatić. Asistent kamere Dušan Grubin, a montažerka Nataša Pantić. Spot je sniman na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Pančeva.

Ivan Kačavenda nastupa pod pseudonimom Ivica od 2012. godine. Godine 2014. izabran je u deset najboljih mladih bendova na prostoru bivše SFRJ na banjalučkom Demofestu. Singlovi Ivice nekoliko puta su zauzimali prvo mesto na nekadašnjoj top-listi Diskomera Radija Studio B. Ovog meseca objavio je album pod nazivom „1235” za izdavačku kuću Kontra. Radi kao nastavnik srpskog jezika i književnosti u osnovnoj školi u Pančevu.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..