log-DKSGSvetski Dan muzike DKSG obelezava gostovanjem pijanistkinje NADE KOLUNDZIJE. Utorak 21. jun 2011. godine u 20 časova - Dom kulture Studentski grad / ULAZ SLOBODAN

 

Beogradska pijanistkinja Nada KOLUNDŽIJA je renomirani izvođač i promoter savremene muzike koja izvodi značajna klavirska i kamerna ostvarenja 20. veka, domaćih i inostranih autora. Zaslužna je za nastanak mnogih novih kompozicija.U promociji nove muzike Nada se ne fokusira samo na pijaninistički repertoar, već podržava inovativne načine umetničkog izraza.
Pored solo recitala ona nastupa i sa svojim bratom Jovanom Kolundžijom. Bila je višegodišnji član beogradskog Ansambla za drugu novu muziku i Crossover elite koja je izvodila fuziju klasike i džeza. Dugogodišnji je saradnik i gost muzičar ansambla Les AMIS iz Toronta.


Uporedo s umetničkom karijerom, ona radi kao redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i kao umetnički direktor Centra lepih umetnosti, Guarnerius.

 

Nastupala je u Mađarskoj, Holandiji, Kini, Indiji, Kanadi, Tajlandu, Nemačkoj, Španiji, SAD, Meksiku, Ukrajini, Austriji, Italiji, Rumuniji, Grčkoj, Francuskoj i u svim zamljama bivše Jugoslavije, kao i na međunarodnim festivalima: Dubrovačke letnje igre, Ohridsko leto, Festival savremene muzike Music Biennale Zagreb, CHINCH predstavlja - Kompozitori u prvom licu / Beograd, Cervantino festival u Guanahuatu / Meksiko, Interfest, Bitola, Hvarske letnje priredbe, A tempo, Podgorica, soundaXis, Toronto, BEMUS, Muzički Temišvar, Međunarodna Tribina kompozitora / Beograd, Festival kamerne muzike, Niš, Festival Ljubljana, CONTRASTS, Lavov, KIJEV MUSIC FEST, BELEF, PLANUM Festival, Budimpešta, Festival izvođačke umetnosti povodom 60-og rođendana H.M. kralja, Bankok/Tajland, NOMUS, Novi Sad...

Nada Kolundžija je rođena u Beogradu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu (odsek za klavir) u klasi profesora Dušana Trbojevića, a usavršavala se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti u klasi profesora Zoltana Kočiša.

Dobitnica je nagrada i priznanja: u Roterdamu, 1979. - Treća nagrada na Međunarodnom takmičenju pijanista Arnold Šenberg; u Beogradu, 1980. - Nagrada SIZ-a kulture Beograda za najbolje ostvarenje u 1979. godini za izvođenje dela Arnolda Šenberga; u Zagrebu, 1980. - Nagrada "Sedam sekretara SKOJ-a" za muzička ostvarenja; u Beogradu, 1981. - Nagrada Socijalističke omladine Srbije "Smeli cvet" za rezultate postignute u stvaralaštvu mladih; Roterdamu, 1981. i 1984. - Diplome na Međunarodnom takmičenju za interpretaciju savremene muzike Fondacije Gaudeamus u Roterdamu. Dva puta je nominovana za Nagradu grada Beograda.

Kao solista ili kamerni muzičar, Kolundžija je snimila 6 LP-a za izdavačke kuće: Suzy, PGP, RTB, Diskos, SKC i 4 CD-a za CeSUF i Guarnerius CLU.

Ostvarila je mnogobrojne snimke za radio i televizijske programe.

 

plakat-DKSG

 

www.nadakolundzija.info

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..