Svi_na_pod_2011_Popularna domaća grupa Svi na pod! održaće svoj drugi prolećni koncert u subotu 16. aprila u velikoj sali beogradskog Doma omladine sa početkom u 21 čas. Ovo će ujedno biti i promocija njihovog dugo očekivanog debi albuma, koji će nakon nekoliko odlaganja konačno biti objavljen u prvoj polovini aprila!



Prošlogodišnji veliki nastup grupe Svi na pod! u Domu omladine izabran je od strane čitalaca internet magazina Popboks za najbolji koncert na domaćoj sceni u 2010. godini. Gosti na ovogodišnjem biće beogradski tandem Multietnička atrakcija čija će saradnja sa Svi na pod! uskoro dobiti i svoju studijsku potvrdu. Ulaznice za ovaj koncert se već nalaze u pretprodaji na blagajni Doma omladine po ceni od 600 dinara.

Po rečima pevačice Bojane Vunturišević, Svi na pod već sad rade i na novom materijalu: „Ušli smo u studio gde ćemo realizovati neke nove ideje koje se razlikuju od onoga što danas možete čuti od Svi na pod! Jedva čekamo da ih konačno sviramo uživo što nas možda i najviše raduje u vezi sa ovim, za sve nas sasvim posebnim koncertom“.  Tako će 16. aprila, pored svih pesama sa albuma i nekoliko koncertnih iznenađenja, Svi na pod! premijerno svirati i nekoliko potpuno novih pesama koje će biti objavljene kao digitalna singl izdanja ove jeseni, a prethodiće drugom albumu koji se već planira za proleće 2012. godine.

 

{youtube}UZDXoCSfT70{/youtube}

 

Pažnju najšire javnosti Svi na pod! su privukli kao dvostruki prvoplasirani bend na „Jelen Top 10“ listi sa pesmama „Boogie Woogie“ i „Bez plana“, a ujedno su i domaći bend sa najviše nedelja provedenih na ovoj top listi. Tom uspehu prethodio je trijumf na godišnjem izboru emisije „Diskomer“ Radija Studio B, gde su Svi na pod! sa pesmom „Iza nas“ bili na prvom mestu čak četiri nedelje u 2009. godini! Jedan od najistaknutijih muzičara novog talasa Vlada Divljan za međugeneracijsku saradnju sa Svi na pod! napisao je i aktuelni singl „Zvuk ulice“ po imenu benda koji je prethodio Idolima. Pesma je dostigla i prvo mesto na top listi magazina Popboks, te ponovila uspeh prethodnih singlova sa prvim mestom na topl listi „Diskomera“!

Bend je krajem novembar prošle godine nastupao u okviru turneje Nu Sound of Belgrade u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu, gde je kao gost nastupao i Vlada Divljan. Svi na pod! su u protekloj godini nastupali i na otvaranju filmskog festivala Cinema City, kao i na festivalima Guitar Art, Supernatural, BELEF, Nisomnia i Exit. Ukupno, tokom 2010. godine Svi na pod! su u 12 gradova održali 26 koncerata za preko 22.000 posetilaca.
Intenzivnim korišćenjem svih prednosti elektronske muzike, Svi na pod! postižu svež i autentičan zvuk, a punokrvni svirački bend sastavljen od šest potvrđenih muzičara na sceni predvodi popularna pevačica Bojana Vunturišević, koju prate iskusni bubnjar Goran Milošević, basista Ivan Mihajlović i gitarista Ivan Mirković. Prepoznatijivi zvuk saksofona i flaute donosi Džemal Al Kiswani, dok Petar Rudić, osnivač i producent sastava Svi na pod! uživo nastupa iza studijski konfigurisane opreme.

Energične nastupe nedavno je najbolje opisala front-žena Bojana: „Naše nastupe prati dobro raspoloženje, đuskanje, skakanje, ponekad i penjanje na ramena. U Sarajevu je letos ceo klub bio na nogama. Mislili smo da će pod propasti od silnog skakanja“. Novi spot za pesmu „Ušće“ prenosi deo te energije, a karakterišu ga fenomenalna rola manekenke Andrijane Belović, gomila neobičnih likova iz rediteljske vizije Igora Oršolića, atraktivne animacije mladog dizajnera Miloša Rajkovića, kao i već za Svi na pod! karakteristični retro kostimi Milice Kolarić čiji aksesoar i domaći brend „Pull My Daisy“ već predstavljaju Bojanin zaštitni znak.

Svi na pod 16. aprila
u Domu omladine!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..