goriborJedan od najinteresantnijih fenomena sa ex-YU terena, Goribor, predstaviće se beogradskoj publici 11. marta u Gun Club-u. Tročlani sastav koji se u proteklih nekoliko godina neizostavno spominje kao jedan od najperspektivnijih na području bivše Jugoslavije, ovog proleća kreće na mini turneju u regionu.

S obzirom da rad na novom albumu privode kraju, predstaviće nove stvari publici na svirci u Gun Club-u. Album su snimali u Puli sa majstorima - tehničarem Ivom Lorencinom i producentom Edijem Cukericem.  Novi album se dosta razlikuje od predhodnog, jer je potpuno snimljen uživo i pesme su dosta snažnije. Na albumu gostuju Marco Quarantotto (Lotus Mason), Davor Milovan -Bili na basu, Leon Benko na klaviru i bend East Rodeo...
Ovaj pomalo neobičan sastav, svira mešavinu urbanog, prljavog blues-a, rock-a i trip-hopa. Kritičari njihovu melanholičnu muziku sa mračnim tonovima, upoređuju sa grupom Joy Division.
Goribor se u Srbiji probijao preko Hrvatske, objavljivanjem albuma za hrvatsku izdavacku kucu Dancing Bear i to u ratnim godinama - potpuno kontradiktorno i van svake logike. Verovatno je i danas Goribor popularniji u Hrvatskoj nego u Srbiji, ali se tu stvari polako ali sigurno menjaju i kult Goribora zauzima zasluženo mesto i na srpskoj rok sceni.

Goribor_003_iz_pdfa



Karte su u pretprodaji u kafeu Šikarica (Skadarska 22) po ceni od 600 dinara.
Vrata kluba se otvaraju u 22h.



U saradnji sa organizatorom, Izlazak vam ove nedelje poklanja 2x2 karte za nastup Goribora u Gun Club-u. Ime, prezime i br. pošaljite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.



<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..