fitnes-na-silosu-2Bend Fitnes je instrumentalni rock sastav iz Kragujevca čije stvaralačko jezgro čine braća Furunović (Saša, Goran i Aleksandar). Grupa postoji od 2003. godine i za to vreme je promenila nekoliko postava. Saša i njegov najmlađi brat Aleksandar su osnovali bend, a 2009. godine im se priključuje Goran, pa Furunovići zajedno kreću u slobodnu adaptaciju svojih muzičkih ideja, pod imenom Fitnes.

Fitnes je off projekat članova grupe Popečitelji – Saše i Gorana Furunovića.

EP Udarci i varnice sadrži deo pesama nastalih u periodu od 2003. godine do danas koje bend već neko vreme izvodi na koncertima. Pored braće Furunović na albumu učestvuje i klavijaturista Aca Pejčić, koji je u bendu od 2009. godine. EP je snimljen za jedan dan u sali bioskopa Šumadija u Kragujevcu, uz minimalna dosnimavanja (udaraljke i klavijature) u Furuna House studiju.

Ostatak pesama koje su tom prilikom snimljene naći će se zajedno sa EP-jem na proširenom dugosvirajućem izdanju koje će od januara naredne godine moći da se nabavi na koncertima benda Fitnes.


Spisak pesama

1. Talas
2. Fitnes duhova
3. Omladina jedan
4. Srce
5. Udarci i varnice
6. Električno kolo

Produkcija i miks – SF. Snimljeno 16. jula 2010. godine u praznom bioskopu Šumadija u Kragujevcu.    Snimatelj – Vuja. Mastering – Janko Maraš (studio Digimedia). Dizajn omota – SF.

Fitnes su: Saša Furunović (gitara), Goran Furunović (bas), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Aca Pejčić (klavijature).


Internet adrese:
www.popboks.com/silos
www.myspace.com/fitnes


SILOS, prethodna izdanja, besplatan download:
•    The Mothership Orchestra - Song For You (album), RL003 2010
•    Zerkman Big Bang - Zerkman Big Bang (album), RL002 2010
•    Slaptrap – Prokrastinacija (maksi singl), RL001 2010
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..