U sklopu Dana Čarobne knjige i obeležavanja 10 godina postojanja ove izdavačke kuće,  biće održana dvočasovna tribina "Mesto fantastike u savremenoj književnosti". Tribina je zakazana za nedelju, 29. septembra 2013. godine u Kulturnom centru Beograda (Trg republike 5/Knez Mihailova), i počinje u 18 časova.

 

Na tribini će učestvovati najpoznatiji srpski pisci koji stvaraju u okvirima fantastike i žanrovske književnosti: Goran Skrobonja (Nakot, Čovek koji je ubio Teslu), Oto Oltvanji (Kičma noći), Zoran Stefanović (Verigaši), Darko Tuševljaković (Senka neše želje), Adrijan Sarajlija (Ogledalo za vampira), Đorđe Bajić (Ostrvo prokletih), Ivan Lutz (Zovite ju Zemlja) i Katarina Skokin (Slobodne Zemlje).

 

Moderator je Dragoljub Igrošanac, osnivač i urednik sajta Art Anima koji je posvećen promociji fantastičke književnosti i unapređenju književnog zanata. Pokrenut sredinom maja 2006. godine, sajt je do sada proznim radovima, prikazima, esejima i teorijskim radovima predstavio oko stotinu pisaca, kritičara, esejista i teoretičara žanrova iz domena fantastike (naučna fantastika, horor, fentezi), koji stvaraju, ili su stvarali, na prostorima Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.


Ulaz na tribinu je slobodan. Vidimo se!

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..