PlatoBooksStorePozivamo vas da nas posetite na 56.Međunarodnom sajmu knjiga. Platoov štand će se nalaziti u Hali 1, u „Areni“. Očekuju vas popusti do 80%. U sredu 26. 10. 2011, na Platoovom štandu će Veselin Mišnić potpisivati novu knjigu Veliki i Mali princ od 17 h.

Pored svih naših izdanja koja su vam poznata, na sajmu će biti predstavljeno dosta novih knjiga. Ovom prilikom vam skrećemo pažnju na neke od njih:

Umberto Eko, Beskrajni spiskovi – to je treća iz serije knjiga  kojoj pripadaju Istorija Lepote i Istorija ružnoće. U ovoj divno ilustrovanoj knjizi, Umberto Eko razmatra kako se ideja o spiskovima (katalozima) menjala tokom vekova, i kako je pored toga, od jednog razdoblja do drugog izražavala duh datog vremena. Piščev esej prati književna antologija i širok izbor umetničkih dela koja ilustruju date tekstove.

Umberto Eko, Praško groblje -  Ovo je najnoviji roman ovog velikog stvaraoca. U njemu je reč o nekim od najvažnijih dogadjaja u XIX veku poput Garibaldijevog pohoda i ujedinjenja Italije, francusko-pruskog sukoba, afere Drajfus imnogih drugih. Praško groblje je jedan od centralnih motiva. Evocira se poznata priča o tome kako su nastali Protokoli sionskih mudraca. Opisuje se scena okupljanja na tajanstvenom Praškom groblju 12 rabina iz cele Evrope, s ciljem da Jevreji potpuno zavladaju svetom.

Mišel Uelbek, Karta i teritorija – U novom romanu Uelbek  otvara vrata sveta umetnosti. Ono što se tu zatiče jeste odsustvo prave inspiracije, dekonstrukcija,  menadžment umetnosti koji guši samu umetnost, tržište umetnina koje je eufemizam za pranje novca. Jedan od junaka je i sam pisac Mišel Uelbek, a roman se u jednom trenutku iz priče o identitetu umetnika pretvara u krimi priču.

Viktor Peljevin, Sok od ananasa za divnu damu – Pet novih Peljevninovih novela, koje ponovo kroz karikaturu i burlesku oslikavaju američku političku elitu i ruske tajne službe, kao i istočnjačke religije. Sam naslov je dijalog sa poetskim moivima Majakovskog i Bloka.

Sergej Minajev, Duhless – izuzetan ruski pisac mlađe gneracije (1975) govori o savremenim tridesetogodišnjacima koji su sa okretanjem Rusije ka zapadu lako došli do novca postavši menadžeri stranih komapnija, počeli da vode život na viskoj nozi koji je lišen bilo kakvog smila i lepote a svodi se na upražnjavanje poroka po VIP separeima glamuroznih moskovskih klubova. Vrlo plastično nas upoznaje sa savremenom Moskvom i Petrogradom. 

Džejms Kris, Tim Talir ili Prodati smeh – klasik nemačke književnosti za decu Dž. Kris u ovom romanu obrađuje faustovski motiv, ili priču o trgovini sa đavolom kroz avanturistčki roman za decu koji ima jasnu vaspitnu ulogu i kojim se mladi čitaoci upućuju na traganje za pravim ljudskim vrednostima u sebi samima a ne u svetu oko sebe koji ne mora da bude uvek moralan, prijateljski, pošten, lep, iskren.

Veselin Mišnić, Veliki i Mali Princ – Pisac istančanog stila Veselin Mišnić, podario nam je prelpu knjigu o snovima i traganju za ljubavi i srećom. Egziperijev Mali princ bio je polazište za ovu divnu knjigu u kojoj se pored ovog junaka pojavljuju i neki drugi junaci svetske književnosti.

Mihael Bekler, Oluja Nad Majorkom – nova knjiga pisca romana Čuti Verdija i umreti. Ponovo uporedo sa avanturističkom i krimi radnjom romana ide i registar turističkih pojmova koji otkrivaju istorijske, kulturološke, turističke znamenitosti Majorke

Džoana Haris, Plavooki – autorska čuvenog romana Čokolada (a i film sa Žulijet Bioš i Džonijem Depom), sada se predstavlja psihološkim trilerom čije je poprište radnje internet portal za razmenjivanje priča.
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..