U petak, 13. novembra 2020. u 19:00 u Domu omladine Beograda//Amerikana - Govore: Darko Obradović, generalni sekretar Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost; Aleksandra Petrović, novinarka dnevnog lista Politika i dr Ratomir Antonović, predavač na Fakultetu za pravo, bezbednost i menadžment “Konstantin Veliki”, član Centra za istraživanje religije i politike. Dezinformacije kao svojstven oblik ugrožavanja ljudskog društva, u digitalnoj areni doživljavaju svoj pun zamah. Savremen čovek svedoči velikoj količini informacija koje nije u stanju da adekvatno procesuira, a ne i da proveri.

U poplavi raznorodnih sadržaja, ljudi su skloni da emotivno vrednuju informacije, a ne cinjenično i verodostojno. Savremena demokratska društva tokom korona virusa su bila obilato pod udarom strateških, taktičkih i pojedinačnih dezinformacija. Rezultat takvih aktivnosti je u dobrom delu podrio poverenje gradjana u sistem, rezultovao uličnim neredima i protestima širom Evrope. Digitalni, necenzurisani prostor je obilato pod udarom organizovanih dezinformacija. Dezinformacije kao sastavni deo asimetričnih aktivnih mera, predstavljaju realnu i opipljivu pretnju koja u doba bilo koje društvene krize postaje vrlo intenzivna i izgledna opasnost za demokratsko uredjenje.

Kako dezinformacije oblikuju našu stvarnost, zašto su dezinformacije opasne? Koliko su dezinformacije bile prisutne tokom pandemije korona virusa, da li su dezinformacije opasnije od virusa, neka su od pitanja na koje ćemo pokušati da odgovorimo.

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..