Jedna od najvoljenijih spisateljica za decu i mlade - Jasminka Petrović pokrenula je na svom YouTube kanalu LINK >> interaktivni edukativni serijal pod nazivom ČITANJAC, IGRANJAC! namenjen ne samo najmlađima, već čitavoj porodici. JASMINKA PETROVIĆ najavila je ovaj projekat rečima: _“Već duže vreme sam planirala da napravim neki interaktivni program za decu preko mog YouTube kanala, ali ta akcija nikako nije došla na red. Dobra strana izolacije nam omogućava da konačno postanemo gospodari svog vremena. Pokrenula sam sa prijateljima ČITANJAC, IGRANJAC! kako bih dokazala svoju teoriju da KNJIGE i IGRA spašavaju svet.“


Svakoga dana pratioce očekuje nova priča, koju će čitati lično autorka uz specijalne goste koji će deci postavljati zabavne zadatke različitog sadržaja, kako bi aktivirali svoju maštu, uključili svoje
roditelje i porodicu na putu interesantnih otkrića, koji će zadovoljiti dečiju prirodnu radoznalost, spojiti generacije i aktivirati tako važne porodične razgovore i druženje.

Prvu epizodu emitovanu juče možete pogledati putem linka >>

Jasminka Petrović je do sada napisala više od trideset knjiga za decu i mlade, a njene knjige prevedene su na više od trideset jezika do sada. Mnoge su dramatizovane u pozorištima za decu, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, dok se upravo sprema snimanje prvog filma po njenoj knjizi „Leto kad sam naučila da letim“.

U prilogu možete da preuzmete sliku Jasminke Petrović, kao i gostiju današnje epizode: porodice Radovanović iz Pančeva i italijanske savremene umetnice dečijih radionica Cevi Zissou.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..