WORLD CUISINES FEST je zamišljen kao festival svetskih kuhinja. Od 10. septembra do 6. oktobra u Супермаркету na Dorćolu, svakog utorka i četvrtka od 19h do 23h će se predstavljati jedna od 8 kuvarskih reprezentacija koja će za Beogradsku publiku kuvati autentična jela karakteristična za zemlju iz koje potiču.

 

Supermarket je poznat kao mesto koje spaja gastronomiju, modu i stil života; i već je organizovao brojne događaje na temu kulture i gastronomije, od dana nacionalnih kuhinja Nordijskih zemalja do velikih gastro festivala posvećenih modernoj kuhinji i prehrambenoj produkciji. Ovaj festival će biti nešto sasvim jedinstveno zbog broja kuvarskih reprezentacija koje će predstaviti razne svetske kuhinje domaćoj publici i širine spektra ukusa koji će publika moći okusiti.

 

Cilj festivala je da predstavi narode kroz hranu, da pokaže raznolikost ukusa iz različitih zemalja te da te ukuse učini dostupnim mnogima kako kroz priliku da neposredno probaju razne svetske kuhinje tako i da kroz prateće sadržaje i recepte nauče kako da sami spremaju te autentične specijalitete od sastojaka dostupnih u Srbiji.

 

Podršku festivalu, pružio je trgovinski lanac IDEA u sklopu društveno odgovorne kampanje “Beograd, grad novih IDEA”, u okviru koje podržava manifestacije od značaja za društveni i kulturni život prestonice. Bogat asortiman trgovinskog lanca IDEA predstavlja pravo mesto za kupovinu artikala neophodnih za pripremu specijaliteta iz različitih krajeva sveta.

 

Podršku festivalu su takođe pružili Vinarija Temet iz Jagodine, Metalac iz Gornjeg Milanovca, kao i Turistička organizacija Beograda.

 

U dnevnim terminima festival će upotpuniti razne degustacije, kuvarske radionice i panel diskusije.

 

Vidimo se na otvaranju manifestacije kada ćemo saopštiti kojim danima će se predstaviti koja zemlja, i tom prilikom ćemo podeliti poklon vaučere za degustacione večere tokom festivala.

Meksiko, Škotska, Sjedinjene Američke Države, Gana, Francuska su samo neke od zemalja koje su potvrdile svoje učešće, i koje nam obećavaju zanimljivo gastronomsko putovanje kroz njihove nacionalne kuhinje.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..