U čast rođendana Jack Daniel's-a, majstor destiler čuvenog pića ljubiteljima i poznavacima ekskluzivno predstavlja svu raskoš i bogatstvo njegovih aroma. Mnogobrojnim obožavaocima vrhunskog viskija Jack Daniel's-a u Srbiji pruža se jedinstvena prilika da ovog vikenda u Beogradu proslave rođendan stvaraoca čuvenog pića sa Jeff Arnett-om. Naime, majstor destiler destilerije Jack Daniel’s će ljubiteljima najprodavanijeg viskija na svetu otkriti sve tajne procesa njegove proizvodnje.

 

 

Oni će saznati i zašto se i danas, kao i pre 148 godina, prilikom ovog procesa koriste skupe i jedinstvene metode koje mu daju mekan i prefinjen karakter, te posebno imenovanje - Tennessee Whisky, odnosno Viski države Tenesi. Ovom prilikom Jeff Arnett će podeliti i savete kako uživati u Jack Daniel’s ukusu da  bi se osetilo svo bogatstvo i raskoš njegovih aroma.
Jeff Arnett je sedmi  majstor destiler u 148 godina dugoj istoriji proizvođača najčuvenijeg viskija. Prvi je, naravno, bio osnivač destilerije Jasper Newton „Jack" Daniel čiji rođendan slavimo celog septembra, jer tačan datum njegovog rođenja nije sačuvan.


„Naš izvorni recept, insistiranje na omekšavanju kap po kap kroz drveni ugalj, naša istorija, pa i  nezavisnost naše kompanije, sve to potiče od samog Jack-a. Nakon gotovo veka i po još uvek viski prozvodimo onako kako ga je proizvodio sam Jack u najstarijoj američkoj destileriji. Drago mi je što ću neke od tajni njegovog stvaraoca moći da podelim i sa poznavaocima i ljubiteljima viskija u Srbiji", ističe Jeff Arnett.


O magiji viskija iz Tenesija dovoljno govori podatak i da je danas Jack Daniel’s prisutan u preko 150 zemalja sveta, te da se svake minute u svetu popiju tri boce ovog nenadmašnog napitka. U okviru godišnje proslave Jack-ovi prijatelji imaju tradicionalnu zdravicu: ,,Živeo gospodin Jack, koji je i posle 150 godina svake večeri u barovima.”

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..