Premijerom novog ostvarenja kultnog reditelja Vesa Andersona „Grand Budapest Hotel” otvoren je 64. Međunarodni filmski festival „Berlinale”. Domaća publika će imati priliku da vidi premijerno film „Grand Budapest Hotel“ u okviru 42. Festa, koji se održava u Beogradu od 28. februara do 3. marta. Pored reditelja Andersona, pojavili su se akteri filma Rejf Fajns, Edvard Norton, Bil Marej, Vilijem Defo i Tilda Svinton.

 

Povodom premijernog prikazivanja ovog nemačko-britanskog ostvarenja, na crvenom tepihu Berlinskog filmskog festivala, pored reditelja Andersona, pojavili su se akteri filma Rejf Fajns, Edvard Norton, Bil Marej, Vilijem Defo, Tilda Svinton i ostali članovi filmske ekipe. Reditelj Ves Anderson je do sada dva puta učestvovao u konkurenciji Berlinalea.

 

Priča filma “Grand Budapest Hotel” se dešava u imaginarnom, raskošnom hotelu negde u istočnoj Evropi, gde se prepliću živopisni karakteri i njihove ljubavi i mržnje, a u ulogama se pojavljuje plejada sjajnih glumaca: Rejf Fajns, Edvard Norton, Džud Lou, Adrijen Brodi, Bil Marej, Tilda Svinton.

 

Publika je sinoć u Berlinu uživala u avanturama Gustava H, legendarnog recepcionara jednog velikog hotela između dva rata. Pažnju gledalaca skrenula je na sebe i mlada francuska glumica Lea Sejdu, koju je publika imala priliku da vidi u kanskom pobedniku filmu - „Plavo je najtoplija boja“.

 

Festival će trajati do 16. februara, a na njemu će biti prikazano više od 400 filmova, od kojih je 20 u trci za Zlatnog medveda.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..