Muskarci_koji_mrze_zene_2Prvi deo švedske krimi-trilogije "Milenijum", "Muškarci koji mrze žene", od 19. maja naći će se na redovnom repertoaru multipleksa "Kolosej". Film je režirao poznati švedski reditelj Nils Arden Oplev. U ulozi žestoke anti-heroine Lizbet Salander je hvaljena Nomi Rapas, a u ulozi novinara Mikaela Blumkvista poznati švedski glumac Mikael Nikvist.

Bogati industrijalac unajmljuje novinara kome je karijera krenula nizbrdo, Mikaela Blumkvista, i neobičnu i veštu hakerku Lizbet Salander, da istraže slučaj nestanka njegove sestričine. Kada ovaj istraživački par poveže Harijetin nestanak sa brojnim grotesknim ubistvima koja su se dešavala pre skoro 40 godina, počinju i da otkrivaju mračnu i jezivu porodičnu istoriju.

***


Filmska trilogija Milenijum, koju čine dela Muškarci koji mrze žene, Devojčica koja se igrala vatrom  i Kula od karata,  zasnovana je na trilogiji romana švedskog autora Stiga Lašona. Širom sveta prodato je oko 26 miliona primeraka ovih knjiga, čime je trilogija Milenijum postala jedna od najprodavanijih krimi-priča u istoriji.


Film Muškarci koji mrze žene (u nekim zemljama poznat i kao Devojka sa tetovažom zmaja) bio je drugi na listi nezavisnih filmova sa najvećom zaradom u svetu u 2009. godini (iza filma Milioner iz blata, dobitnika Oskara).


Premijera drugog dela trilogije, „Devojčica koja se igrala vatrom“ je 27. maja, a premijera trećeg dela - „Kula od karata“,  3. juna.


Fanovi trilogije Milenijum  i svi oni koje interesuje fenomen Milenijum informacije mogu pronaći na domaćem sajtu Milenijuma, na adresi www.milenijum.rs.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..