Druga saradnja reditelja Vindinga Refna i Goslinga nakon filma "Vozač". Krimi-triler "Samo bog prašta" danskog reditelja Nikolasa Vindinga Refna, u kojoj glavnu ulogu tumači jedan od trenutno najpopularnijih mladih holivudskih glumaca, Rajan Gosling, naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru od 27. juna.

 

Ovo je, nakon filma "Vozač", druga saradnja Vindinga Refna i Goslinga. Danski reditelj Vinding Refn publici je poznat i po filmovima "Diler" i "Buđenje Valhale".

 

"Samo bog prašta" prikazan je premijerno u glavnom takmičarskom programu na filmskom festivalu u Kanu, a u filmu igra i Kristin Skot Tomas, koja je slavu stekla ulogom u Oskarom nagrađenoj drami „Engleski pacijent”.


Radnja filma događa se u Bangkoku, na mračnim ulicama i u sumnjivim klubovima u kojima se opasno živi. Rajan Gosling igra krijumčara droge koji vodi porodični posao i krije ga iza fasade bokserskog kluba. Nakon što mu ubiju brata, u posetu mu dolazi majka  koja od njega zahteva da se osveti.

 

"Samo bog prašta" je mračan i vizuelno opčinjavajući film koji još od premijere u Kanu izaziva kontroverze i oprečne reakcije publike i kritike. Na Filmskom festivalu u Sidneju, gde je prikazan nakon Kana, nagrađen je Gran prijem festivala.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..