Nakon prvog i vrlo uspešnog predstavljanja na marketu u Les Arku u Francuskoj, filmski projekat „All the Panthers Are Pink“ početkom maja dobio je pomoć Fonda za razvoj filmskih projekata Zapadne Rajne i Vestfalije u Nemačkoj.

 

Reč je o visokobudžetnoj akcionoj komediji inspirisanoj istinitom pričom o bandi Pink Panter koja je počinile seriju spektakularnih pljački širom sveta, a činili su je ljudi sa prostora čitave bivše Jugoslavije.

 

Aktivnosti oko realizacije ovog filmskog projekta se nastavljaju i na festivalu u Kanu. «Svi panteri su pink» predstavljen je u okviru CRC sastanaka (Capital Region Coproduction meetings), gde se predstavljaju visokobudžetni filmovi čija se radnja odvija u dve ili više glavnih evropskih prestonica -  Madridu, Rimu, Parizu ili Berlinu. Producenti „All the Panthers Are Pink“ na festivalu u Kanu, posvećeni su pronalaženju stranih finansijera, i smatraju da će ovaj film privući ne samo glumačke već i zvezde iz svih kreativnih oblasti.

 

Scenario za film napisao je Dimitrije Vojnov po priči Bojana Vuletića inspirisanoj istinitim događajima. Producenti su Miroslav Mogorović iz Beograda, Huan Gordon iz Madrida i Titus Krejenberg iz Berlina, koji je ove godine producirao i film „Heli“ Amata Eskalantea u glavnom programu kanskog festivala.

 

Nakon Kana, projekat «Svi panteri su pink» biće predstavljen i na koprodukcionom marketu Paris Projects, početkom jula ove godine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..