Premijerno 18. maja u bioskopima Cineplexx Delta City i Cineplexx Kragujevac Plaza, a na redovnim repertoarima od 23. maja 2013. Vin Dizel, Pol Voker i Dvejn Džonson predvode povratničku ekipu zvezda u novom nastavku svetskog blokbastera zasnovanog na brzim trkama, PAKLENE ULICE 6.

 

Otkako su Dom (Dizel) i Brajan (Voker) izveli pljačku u Riju, srušili carstvo najvažnijeg čoveka i odneli 100 miliona dolara, naši heroji su živeli raštrkani po celom svetu. Ali nemogućnost da se vrate kući i život u bekstvu čine njihove živote nekompletnim. U međuvremenu, Hobs (Džonson) prati organizaciju smrtonosnih vozača, profesionalnih ubica u preko 12 zemalja. Njihovom vođi (Evans) pomaže drugi čovek organizacije, što će se ispostaviti da je Domova ljubav za koju je mislio da je mrtva, Leti (Rodrigez). Jedini način da se zaustavi ova kriminalna banda jeste da se oni nadmudre na ulici, zbog čega će Hobs zamoliti Doma da okupi svoj elitni tim u Londonu. Isplata? Pomilovanja za sve njih kako bi mogli da se vrate svojim kućama i porodicama.


PAKLENE ULICE 6

Pre dvanaest godina je mali film, pod nazivom PAKLENE ULICE, o nelegalnim uličnim trkama u istočnom Los Anđelesu, postao veliki letnji hit i zaradio 207 miliona dolara. Pre dve godine, peti deo ovog serijala imao je najveće otvaranje u istoriji Univerzala, a na blagajnama je ukupno zaradio 209 miliona dolara u Americi i još 625 u svetu! Sada, kada je serijal zaradio neverovatnih 1,5 milijardi dolara, iščekivanja publike i fanova se graniče sa groznicom. Ipak, čak i u Holivudu je sama prilika da se radi na šestom nastavku neke franšize izuzetno redak slučaj i sama ta činjenica ove filmske stvaraoce stavlja pred jedno od najvećih iskušenja u njihovom životu, baš kao i junake ovog filma.

 

I pored toga što je svaki film bivao sve veći i veći, serijal je ostao veran svojim korenima. Vratolomije su sve luđe, lokacije egzotičnije ali uspeh je tu zahvaljujući tome što publika uvek ima razlog da se poistoveti sa likovima i zato što je uvek prisutan duh svega onoga što publika voli kod ovih filmova. Sada su tu Vin Dizel, Pol Voker i Dvejn Džonson da predvode sve najveće zvezde franšize u njihovom povratku u svet „Paklenih ulica“, u svojoj šestoj i do sada najluđoj „vožnji“, u kojoj je ulog veći nego ikada do sada! Sa njima su fanovima najdraži: Mišel Rodrigez, Džordana Bruster, Tajriz Gibson, Kris Ludakris Bridžis, Sung Kang, Džon Ortiz, Gal Gado i Elza Pataki, kojima se pridružuju Luk Evans i Đina Karano.

 

Nakon što su Dom (Dizel) i Brajan (Voker) organizovali akciju u Riju od koje je ekipa zaradila 100 miliona dolara, naši junaci su se raštrkali po celom svetu. Ipak, i pored toga, nemogućnost da se vrate kući utiče na svakog od njih. Život u bogatstvu i miru nikome od njih nije dovoljan. U međuvremenu, Hobs (Džonson), pokušava da uhvati ekipu veoma veštih i smrtonosnih plaćenika koje predvodi Oven Šo (Evans). Ono što će dva tima neverovatnih sposobnosti dovesti do konflikta je činjenica da je Domova već prežaljena ljubav, Leti, sada u ekipi „bondovskog“ zločinca. Jedini način da budu zaustavljeni je da ih Domova družina savlada na ulici i to je razlog što Hobs u pomoć zove Doma. Nagrada? Svi članovi Domove i Brajanove ekipe biće pomilovani, a njihove porodice imaju šansu da opet budu na okupu.

 

Tu je, takođe, i Džastin Lin, kao režiser i izvršni producent, koji je režirao poslednja tri nastavka. On predvodi tim koji stvara svu magiju „Paklenih ulica „- uz pomoć direktora fotografije Stivena Vindona, montažera Kristijana Vagnera i Keli Macumoto, kostimografa Sanje Milković Hejs, scenografa Jana Relvsa i kompozitora Lukasa Vidala.


ZAJEDNO SU JAČI

Od samog početka filma, akcenat je na porodičnim vrednostima i njihovom očuvanju. Glumci su postali porodica tokom ovih četrnaest godina. Za to vreme su stupali u brakove, dobijali decu, imali uspone i padove u svojim karijerama. Sve to se na više načina preslikava i na sam serijal. Šesti deo nas vodi u vreme od više meseci nakon pljačke u Riju. Ekipa je po celom svetu. Svi uživaju u plodovima svog „rada“. Dom i Elena su na Kanarskim ostrvima sa novopečenim roditeljima, Brajanom i Mijom, dok je novi par, Han i Žizela, u Hong Kongu. Tedž kulira na plažama Kostarike, a Roman uživa u džet-set maniru. Milioni u banci su našim junacima život učinili lakšim, ali oni se ipak stalno osvrću za sobom, jer su ipak begunci. Imaju sve što se novcem može kupiti, ali ipak nemaju mogućnost da se vrate svojim kućama.

 

Agent Hobs, strašan protivnik koji ih je nemilosrdno proganjao u petom nastavku, narušava njihov mir sa vestima koje menjaju sve. Leti je živa! Ovo neumitno vodi do najneverovatnijeg partnerstva u istoriji! Hobs traži od Domove ekipe pomoć u hvatanju Ovena Šoa, a za uzvrat nudi pomilovanje za sve članove Domove ekipe i neverovatnu mogućnost da njegova porodica opet bude na okupu!

 

LOŠI MOMCI

Kao što Hobs ima novu pomoćnicu, tako i Dom ima novog protivnika, Ovena Šoa, koga igra Luk Evans. Šo je bivši pripadnik specijalnih snaga britanske vojske. Briljantan i smrtonosan. Preciznost je njegova mantra, a lojalnost duguje samo sebi. Za njega je tim koji predvodi samo oruđe koje služi da se obavi posao. Sušta suprotnost Domovoj i Brajanovoj posvećenosti porodici, koja je i njihova najveća slabost, bar u Šoovim očima. Konačno, možda je Šo i jedini pravi i dostojni protivnik Dominiku Toretu. Šo predvodi tim plaćenika, s kojim izvodi neverovatne pljačke i akcije po celoj Evropi. Luk Evans je Velšanin koji se proslavio u londonskim pozorištima. Ovo mu je jedna od najvećih uloga u igranim filmovima do sada, pored Besmrtnika.


VRATOLOMIJE

U šestom nastavku, pored očekivanih i teško nadmašivih scena jurnjave kolima (kroz ceo serijal), imamo i više fizičkog „kontakta“ među protagonistima. Za sve scene sa kaskaderima bio je zadužen njihov koordinator, Greg Pauel. Vin Dizel, Bridžis i Gibson su fizičke pripreme započeli više meseci pre snimanja. U snimanju akcionih scena im se priključio i Evans, jer je to zahtevala uloga bivšeg specijalca. Možda je najbolji primer pomaka koji je načinjen u ovom filmu scena borbe u metro stanici, Vaterlo u Londonu.


VOZILA

I pored toga što je u pogledu zapleta i načina na koji su protivnici suprotstavljeni načinjen pomak, automobili su ostali gotovo jednako važni „junaci“ filma, kao i likovi koji ih voze. Pored „nabudženih“ BMW automobila kojima se služe pripadnici i saradnici Interpola u Londonu, tu su i dalje američke „zveri“. Dom vozi dodž dejtonu iz 1969, a Brajan forda eskorta mark 1 iz 1971. Tu je i ford mustang envil iz ’69., koga vozi Roman. Leti se opredelila za evropskog džensena interseptora iz 1970., a Šo obožava svog aston martina dB9. Tedž je za volanom lukre LC 470. Brajan se takođe pojavljuje u automobilu alfa romeo đulijeta. Pored „krda“ fenomenalnih „doteranih“ automobila, u filmu imamo u čitavu lepezu vojnih vozila visokih performansi. Hobs je u navistaru MXT, a tu je i tenk „Poglavica“ od 42 tone. Udeo u akciji uzimaju i motori Harli dejvidson, kojeg vozi Han, dukati monster (Žizela) i KTM 690 djuk. Ipak, možda su „najglsniji“ Domov dodž čelendžer iz 2010., Brajanov legendarni nisan GTR, model iz 2012. i dodž čardžer iz iste godine. Naravno, na uličnim trkama su oduvek prisutni i subaru, mercedes...Ovim čudima na četiri točka priključio se i pravi gigant na više desetina točkova – avion antonov, koji je sam poprište završne akcione scene koja zaista oduzima dah. Ako se ima u vidu logistika, priprema i akcija ovih „junaka“, jasno je koliki je to zalogaj za producente bio.

 

LOKACIJE

Svi zajedno, junaci i njihovi ljubimci na četiri točka, u ovom nastavku nas vode od Moskve, preko Londona, Los Anđelesa, Majamija, Tokija, Meksika...

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..