Na sinoc odrzanoj premijeri filma "Dobar dan da se umre muski" kaskaderka Milkica Bozic odrzala je performans sa vatrom. Uz pomoc svog tima iz udruzenja kaskadera "Zeljko Bozic - legende zive vecno", Milkica Bozic je, zapaljena, protrcala kroz vatreni obruc, dok je pored nje goreo automobil.

 

Ovaj profesionalni performans docarao je atmosferu sa snimanja filma "Dobar dan da se umre muski", petog dela kultne akcione fransize u kom je ucestvovalo preko 50 kaskadera iz celog sveta.

 

Brus Vilis ponovo je u kultnoj ulozi Dzona Meklejna, policajca i nacionalnog heroja. Meklejn ovoga puta krece u u Rusiju kako bi pomogao svome sinu Dzeku (Dzaj Kurtni - Spartak: Krv i pesak, Dzek Ricer) o kome jedino zna da je u nevolji. U Rusiji situacija nikako nije "jipikajej" - tamo vrsljaju opasni teroristi, a Dzon Meklejn ne ume da ne upadne u probleme.

 

Meklejn je lik koji je lako prepoznatljiv i nadasve human, obican covek, koji je primoran usled vanrednih okolnosti da preuzme na sebe teske zadatke. To je ono sto ga cini drugacijim od heroja iz stripova, kao i ostalih akcionih heroja, a sto ga cini jednim od najuticajnijih likova u filmskoj istoriji. Film ce se naci na redovnom bioskopskom repertoaru od 14. februara, a 13. februara u Muzeju jugoslovenske kinoteke desava se "Umri muski" maraton. Projekcije prva cetiri filma iz popularne fransize koja je utemeljila akcioni zanr zakazane su u 15, 17, 19 i 21 cas.

 

Trejler za film OVDE

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..